You are here
Home > Cannes > R U There: Realitate vs. Fictiune

R U There: Realitate vs. Fictiune

Un alt film vazut duminica seara (de la 22,00) este unul aflat tot in competitia Un Certain Regard. Din pacate, extrem de slab si cu subiectul mult prea diluat pentru un lung metraj…

ruthere1

R U There (Taiwan / Franta / Olanda 2010, r. David Verbeek, 1h 27 min)
Filmul este povestea lui Jitze, un gamer profesionist care calatoreste in lumea intreaga in turnee de jocuri video.

Intr-una dintre calatorii, ajunge in Taipei unde intr-o zi va avea dureri la mana dreapta. El isi va lua cateva zile libere (vrand-nevrand) pentru a-si reveni.

Intr-o seara va intalni o fata care il atrage in mod deosebit. De aici, intre cei doi va incepe o plimbare intre lumea virtuala si cea reala, care il va face pe acesta sa reconsidere izolarea sa in lumea jocurilor video.

Filmul, cu un concept interesant (realitate vs. fictiune) este placut de urmarit pana la un anumit punct. Imaginile cu animatia din lumea virtuala sunt fara de cusur, la fel si coloana sonora cara a rasunat triumfator in sala Debussy din Cannes.

Pacat ca subiectul este tratat destul de superficial si nu este unul care sa sustina un lung metraj. Ar fi fost mai potrivit pentru un mediu metraj.

Una peste alta, prefer filmul Same Same But Different pe care l-am vazut la Berlin in februarie… si care este bazat si pe un fapt real (foarte asemanator cu acesta).

ruthere2

Personajele in lumea vituala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top