You are here
Home > Featured > Prima zi la GPB 2 – Imagini de la eveniment

Prima zi la GPB 2 – Imagini de la eveniment

Ieri a inceput la Sinaia cea de-a doua editie a Festivalului Green Planet Blues – primul eveniment cinematografic din estul Europei dedicat mediului, care se desfasoara intre 28 si 31 ianuarie 2010 la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia.

Am ajuns la Sinaia in jurul orei 17,30 si am fost cazati, ca si anul trecut, la superbul Hotel Caraiman. Mai avem cateva ore pana la deschiderea Festivalului, deci incercam sa despachetam val vartej.  Gasca vesela din autocar se regrupeaza repede dupa cazare pentru noi portii de ras… Astfel, impreuna cu Monica Felea (Videofil), Gabriela Mitan (Radio Romania), Oana Ghita (Mediafax) si Catalin Duta (Radio Romania) am facut iar glume inainte de gala.

Am ajuns la Centrul de Conferinte din Sinaia, mai precis in Sala Oglinzilor unde sunt expuse fotografii realizate de Alex MacLean, artist american care realizeaza fotografii din elicopter, oferind astfel o perspectiva cu totul aparte asupra lumii in care traim (foto jos).

A inceput si seara de Gala. Inaintea proiectiei, au urcat pe scena si au tinut discursuri: Liviu Verziu, voluntar Greenpeace SUA, Gabriel Galateanu de la Avis, Primarul orasului Sinaia – Vlad Oprea, Maureen Prins – CosyMo’s Solar Cinema si regizorul Raul Garcia.

A urmat vizionarea in premiera in Romania filmul Linxul pierdut.

Missing Lynx / El Lince Perdido (r. Raul Garcia & Manuel Sicilia, Spania, 2008, 1h 27 min)

Felix, un linx iberic, si prietenii sai trebuie sa scape din calea planului secret al unui milionar excentric care vrea sa captureze animale pe cale de disparitie. Animatia este produsa de Antonio Banderas si este o initiativa a Ministerului Mediului – Andaluzia (Spania). O comedie animata, care a strans aplauzele celor prezenti, precum si hohote de ras.

Filmul a fost prezentat de regizorul acestuia, Raul Garcia care se afla in Romania special pentru acest eveniment. El a povestit inainte de proiectie ca este un proiect independent facut cu multa pasiune si se bucura ca deschide acest festival cu atat mai mult cu cat animatia nu prea este luata in serios. El a mai adaugat ca spera sa apreciem filmul care are un background ecologic.

La petrecere „gasca vesela” s-a marit cu doi membri: Andreea Ecobici de la Geo Natura si colegul ei Andrei cu care am stat pana in noapte si ne-am „batut” pe banda de net pe care am incins-o pana dimineata cu laptopurile in holul etajului 2 al hotelului. Cu rasete si voie buna (unii dintre noi in papuci) ne-am scris articolele pentru site-urile / blogurile noastre… Somnul a venit pentru mine pe la ora 3,44 cand am incheiat de postat pozele de mai jos. Ma duc la culcare, ca maine (adica mai bine zis, azi!) la 9 dimineata trebuie sa fim in stare de functionare pentru a doua zi aici la GPB. Noapte buna!

gpb1

Sala Oglinzilor cu expozitia de fotografii…

gpb2

Imaginile fotografiate de Alex MacLean.

gpb3

Expozitia a fost admirata de cei prezenti la eveniment.

gpb4

O mare de masini intr-una din imaginile de la expozitie.

gpb5

Decoruri realizate din materiale reciclabile ne-au intampinat in locatia evenimentului.

gpb6

Oana Ghita, Monica Felea, Gabi Mitan.

gpb7

In hol ne-au intampinat un grup de frumoase domnisoare imbracate in toalete din materiale reciclabile.

gpb8

Un robot futurist, realizat din materiale reciclabile trona in hol, cineva agatandu-i de gat un badge cu „Staff”.

gpb18

Liviu Verziu, voluntar Greenpeace SUA.

gpb9

Gabriel Galateanu de la Avis.

gpb10

Gabriel Galateanu de la Avis, impreuna cu Oana Darie, Coordonator Green Planet Blues.

gpb11

Maureen Prins – CosyMo’s Solar Cinema.

gpb12

Primarul orasului Sinaia – Vlad Oprea.

gpb13

Primarul orasului Sinaia – Vlad Oprea.

gpb15

Raul Garcia, regizorul filmului Linxul pierdut.

gpb16

Raul Garcia.

gpb14

Realizatoarele Monumenului din pet-uri de la intrarea in locatia evenimentului (foto jos). Sticlele au fost adunate in 3 zile din Sinaia!

gpb17

One thought on “Prima zi la GPB 2 – Imagini de la eveniment

  1. Prima seara alaturi de gasca vesela, la GPB 2 a fost una reusita, am vizionat, am ras si am scris articole pe site. Pentru urmatoarea seara propun sa ne scriem unul altuia articole pe site 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top