You are here
Home > Berlinale > Mr. Winterbottom si The Killer Inside Me: Shame on you!

Mr. Winterbottom si The Killer Inside Me: Shame on you!

Ziua de vineri a fost una foarte aglomerata, avand in vedere ca am vazut 3 filme: En Familie / A Family (drama din Danemarca), The Killer Inside Me (Thriller, SUA) si Mammuth (Comedie, Franta – despre care voi scrie separat).

enfamilie

En Familie / A Family (Danemarca 2010, r. Pernille Fischer Christensen, 1h 42 min)
Ditte face parte dintr-o renumita familie de brutari, Rheinwalds. Ea este deasemenea si proprietara unei galerii de succes.
 
De curand i s-a oferit o slujba de vis in New York si va decide impreuna cu iubitul ei Peter, sa accepte si sa se mute in N.Y.

Viitorul este luminos, iar viata simpla. Planurile lor se schimba insa in momentul in care tatal lui Ditte, carismaticul Rikard Rheinwald, maestru bucatar se imbolnaveste grav.
 
Ditte renunta la oferta de a se muta in New York pentru a fi alaturi de tatal ei, viata ei ramanand in loc.

Rikard doreste ca ea sa preia afacerile familiei, dar Ditte nu-si doreste o viata de brutar…

O drama aplaudata aici la Berlinale, o poveste emotionanta despre familie, dragoste si a face ceea ce este important in viata…

killerinside

The Killer Inside Me (SUA 2010, r. Michael Winterbottom, 2h)
Noul film al lui Michael Winterbottom este bazat pe un roman scris de Jim Thompson (1906 – 1977) care a lucrat ca scenarist la scenariile de la The Getaway (Sam Peckinpah, 1972), Coup De Torchon (Bertrand Tavernier, 1981) si The Grifters (Stephen Frears, 1990).

The Killer Inside Me, care a aparut in 1952 si a fost ecranizat in 1976 de Burt Kennedy cu Stacy Keach in rolul principal, este una dintre povestile cele mai personale ale scriitorului, al carui tata a fost serif in Oklahoma pana in momentul in care a fost acuzat de frauda si a evadat in Mexic.

Un ajutor de serif corupt este si personajul principal din acest film. Lou Ford este aparent un ajutor de serif care este placut de toate lumea. Dar dincolo de aparente, Lou are destule probleme – cu femeile si cu legea – mai ales de cand seria crimelor din oras a crescut.

Incet-incet Lous isi va arata adevarata fata: cea de sadic, psihopat, criminal extrem de brutal.

Filmul doreste sa socheze cu brutalele crime executate de personajul principal, dar nu reuseste decat sa plictiseasca spectatorii si sa-i enerveze.

Cu greu am rezistat pana la final, si asta numai pentru ca am vrut sa vad in ce directie vrea s-o ia filmul, se pare ca in niciuna… Iar melodia de final “Shame on you” se potriveste de minune cu ce i-am spune noi regizorului Winterbottom: Rusine!

Pacat de un film de la care ma asteptam sa fie cel putin la nivelul serialului Dexter… si pacat de staruri precum Casey Affleck, Jessica Alba si Kate Hudson care cred ca si-au pierdut mintile jucand in aceasta aiureala a unui regizor care clar a luat-o razna…

One thought on “Mr. Winterbottom si The Killer Inside Me: Shame on you!

  1. Aoleoh!Ce o fi fost cu el?Adica…cu Winterbottom!Cat despre J.Alba si K.Hudson sint acolo unde le e locul:intr un film prost.:-) O sa te cred pe cuvant.Desigur,pana il voi vedea!Dar ai mai avut dreptate,asa ca ma incred…:-)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top