You are here
Home > Berlinale > Mammuth, un nou succes marca Delepine & Kervern

Mammuth, un nou succes marca Delepine & Kervern

Am ales sa scriu separat despre Mammuth pentru ca este un film deosebit si care merita toata atentia fanilor celor doi regizori francezi Benoit Delépine si Gustave de Kervern (cu care am reusit chiar sa fac o poza, mai jos).

mammuth

Mammuth (Franta 2010, r. Benoit Delepine, Gustave de Kervern, 1h 30 min).
Un muncitor la abator, urias si tacut, tocmai a implinit 60 de ani si colegii i-au organizat o petrecere de adio pentru a sarbatori pensionarea lui.

Omul a inceput sa lucreze de la 16 ani, n-a fost concediat niciodata de la nici o slujba si nici n-a fost bolnav in viata lui. Dar cand intr-un interviu al Fondului de Pensii descopera ca 6 fosti angajatori “au uitat” sa declare anii sai de munca, el trebuie sa ia atitudine. Daca doreste ca pensia sa sa fie luata in considerare, el trebuie sa faca dovada angajarii sale in aceste locuri.

Barbatul (interpretat extraordinar de Gerard Depardieu) se urca pe motocicleta sa din anii ’70 marca Mammuth (din princina careia s-a ales cu acasta porecla) si porneste la drum.

In calatoria sa el va intalni fosti angajatori, vechi prieteni si rude de care a uitat. Incet-incet va realiza ca in trecut toate lumea il credea un idiot – si mai rau, unii inca mai cred asta despre el…

Acestea, alaturi de amintiri cu prima lui iubire, Yasmine, care a murit intr-un tragic accident de motocicleta ii dau un nou motiv al calatoriei sale: descoperirea de sine.

Nepoata lui reuseste sa-l aduca intr-un fel la realitate (chiar daca si ea are cateva probleme la “mansarda”).

Un film absolut minunat, in stilul celor doi regizori care ne-au adus succese precum Aaltra (premiat la TIFF) sau Louise-Michel (care ruleaza in prezent la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti).

Mammuth va sosi in Romania in cursul acestui an, distribuit de Independenta Film.

Iata mai jos o poza cu mine, alaturi de cei doi regizori, la Berlinale 2010:

mammuth2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top