You are here
Home > Cannes > L’Autre Monde: Revenirea spectaculoasa a lui Gilles Marchand

L’Autre Monde: Revenirea spectaculoasa a lui Gilles Marchand

Ultimul film de duminica, vazut in miez de noapte (proiectia a inceput la ora 00,30 la sala Lumiere) este unul pe care il asteptam de ceva vreme.

lautremonde2

L’Autre Monde / Black Heaven (Franta / Belgia 2010, r. Gilles Marchand, 1h 40 min).
Al doilea film al lui Gilles Marchand dupa exceptionalul Qui a tue Bambi? din 2003 este un thriller care ne poarta din lumea virtuala in cea reala.

Povestea incepe cu doi tineri indragostiti (Gaspard si Marion) care isi petrec vacanta in sudul Frantei. Intr-o zi gasesc un telefon cu niste mesaje ciudate. Ei hotarasc sa dea de urma posesorului de drept, lucru care ii arunca intr-o poveste care trece de limitele realitatii noastre.

Astfel Gaspard si Marion o vor salva de la sinucidere pe Audrey, o frumoasa fata cu un tatuaj enigmatic care il va atrage pe Gaspard in lumea virtuala a jocului Black Heaven, un joc tensionat si cu efecte dezastruoase asupra celor implicati in el.

lautremonde3

Extrem de tensionat, cu o coloana sonora care te face sa bati ritmul si cu niste actori tineri foarte talenntati, noul film al lui Gilles Marchand are un viitor succes de public asigurat, fiind primit cu aplauze nesfarsite aici la Cannes.

Chiar daca Marchand este cunoscut mai mult ca scenarist (a semnat scenariile la peste 15 lung metraje) el isi alege cu grija povestile pe care vrea chiar el sa le transpuna in filme.

Qui a tue Bambi?, debutul in lung metraj al sau lansat in 2003 a fost un film de exceptie care a fost nominalizat la doua Premii Cesar si a lansat-o pe tanara actrita Sophie Quinton. Astazi Sophie este o vedeta in Franta cu peste 18 roluri jucate in ultimii 7 ani.

lautremonde

L’Autre Monde este al doilea film al lui Marchand dupa 7 ani de absenta, si este o revenire spectaculoasa si binevenita.

Filmul s-a aflat in Selectia oficiala a Cannes 2010, in afara competitiei.

Dupa proiectie am reusit sa-l felicit pe Marchand pentru cele doua filme ale sale (eu fiind un mare fan al lui Qui a tue Bambi?), iar fratele meu a facut cateva poze cu el si cu actorii principali, in fata Palatului Festivalului din Cannes.

Check it out!

blackheaven1

Regizorul Gilles Marchand (foto de Cristofor Lazarescu).

blackheaven2

Louise Bourgoin.

blackheaven3

Impreuna cu Gilles Marchand.

blackheaven4

Actorii principali din film.

blackheaven5

… in fata Palatului Festivalului din Cannes.

blackheaven6

Actrita principala, Louise Bourgoin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top