You are here
Home > Featured > Interviu cu Sergiu Nicolaescu: „Pentru mine filmul e totul!”

Interviu cu Sergiu Nicolaescu: „Pentru mine filmul e totul!”

Regizorul Sergiu Nicolaescu se intoarce in acest weekend cu un nou film, comedia Poker.

Cu acest prilej, i-am adresat cateva cuvinte la vizionarea de presa. Iata un scurt interviu exclusiv pentru CineFan.ro

Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

sergiunicolaescu1

Emanuel Lazarescu: Ultima data cand am vorbit era la premiera filmului Supravietuitorul. Atunci mi-ati spus ca doriti sa faceti o comedie, pentru a readuce publicul in sala de cinema. Cum a fost aceasta schimbare de la filmele “serioase” la comedie, a doua din cariera dvs.?
Sergiu Nicolaescu
: Nu este o mare schimbare. Pentru mine filmul e totul! Deci nu e o schimbare. E adevarat ca nu am mai facut de mult timp o comedie, sunt ani de zile, cred ca 30 de ani. Dar sunt prea aproape de film, si prea invatat sa fac 2-3 filme anual, asa ca e normal pentru mine.

E.L.: Credeti ca publicul va reactiona si va veni la aceasta comedie? Pentru ca am vazut ca in general spectatorii de cinema din Romania isi doresc sa vada comedii romanesti pe marile ecrane…
S.N.:
Si eu cred ca vor sa vada comedii. Si da, motivul pentru care mi-am dorit aceasta comedie este sa readuc spectatorii la cinema. Si am facut-o cu placere.

E.L.: De ce Poker?
S.N.:
Pentru ca este dupa o piesa de teatru existenta. Sigur ca este mult modificata, dar totusi e inspirata de piesa jucata la Teatrul de Comedie.

E.L.: Ati schimbat mult fata de piesa?
S.N.:
Da, am schimbat mult. Finalul si inceputul, complet schimbate. Filmul are alte posibilitati… si am profitat de ele.

sergiunicolaescu2

Pe scena de la CinemaPro, la premiera filmului Poker.

E.L.: Sunteti cunoscut pentru replicile care devin celebre dupa lansarea filmelor dvs… Aceea clasica cu Dom’ Semaca. In acesta aveti o fraza amuzanta “Puteti schimba casetele intre voi ca niste cinefili”. De ce ati ales replica cu “Un fleac, m-au ciuruit” pe care ati folosit-o si in Poker?
S.N.:
Cand am filmat Poker-ul, nu era la moda (rade). Acum insa, e foarte la moda. Inclusiv Becali, inclusiv presedintele au folosit-o. Si foarte multe ziare, la fel. De fapt, se potriveste la multe aceasta replica “m-au ciuruit”.

E.L.: Credeti ca vor ramane in mintea spectatorilor si replici din acest film?
S.N.:
Eu cred ca da. La fel cum au ramas si replici din filme care au acum peste 30 de ani…

E.L.: Cum vedeti viitorul cinematografiei romanesti? Incotro ne indreptam?
S.N.:
Spre dezastru. Pentru ca nu mai avem cinematografe. Nu ca n-am avea oameni cu talent, avem. Dar cinematografe nu mai sunt, si e grav. Sa ai 32 de cinematografe in toata tara, e inadmisibil. Inadmisibil.

E.L.: Ce proiecte viitoare aveti?
S.N.:
Candele de zapada, dupa un scenariu de Corneliu Vadim Tudor si Trenul Mortii. Trenul Mortii sper sa incep sa-l filmez in acest an.

E.L.: La proiectul cu Dracula – O comedie muzicala ati renuntat?
S.N.: Deocamdata. Am vazut ca face Brad Pitt un film despre Dracula. Astept sa vad ce iese cu acela…

E.L.: Un mesaj pentru fanii dvs?
S.N.: Sa vina la cinema. E pacat sa nu vina. Pentru asta facem premiera in Romania. Pentru ca valoarea unui film o simti atunci cand lumea vine si te aplauda.

sergiunicolaescu3

Impreuna cu Sergiu Nicolaescu, dupa premiera filmului de aseara de la CinemaPro.

Citeste si interviul exclusiv cu Catalina Grama (Jojo).

3 thoughts on “Interviu cu Sergiu Nicolaescu: „Pentru mine filmul e totul!”

  1. Superi tari interviurile , ce pot sa spun … tine-o tot asa , nu stiam de unde sa te iau , acum mi-am dat seama ca te-am vazut de 2 ori la movieplex la prezentarile de presa . La cat mai multe interviuri cu adevarati cinefili !

  2. Bun interviul Emanuel ! Felciitari!
    Filmul insa e slab. Nu se compara cu filmele care ruleaza acum facute in alte parti. Am avut tot timpul sentimentul ca ma uitam la „Trasniti in nato ” combinat cu „La bloc”.
    Domnul Nicolaescu in loc sa faca 2-3 filme pe an ca asta sau ca Supravituitorul ( care tot pe genunchi pare facut), mai bine ar face 1 film la 2-4 dar bun. Sau si mai bine ar lasa pe altii sa mai faca si ei filme.
    Dupa ce iesi de la Poker, chiar te simti ciuruit

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top