You are here
Home > Featured > Interviu cu Robert De Niro: “Rolul meu a fost foarte distractiv de jucat”

Interviu cu Robert De Niro: “Rolul meu a fost foarte distractiv de jucat”

Robert De Niro si-a inceput impresionanta sa cariera in 1969, cu filmul lui Brian De Palma, The Wedding Party

Pana in 1973, De Niro castigase deja de doua ori Premiul Criticilor de cinema din New York pentru rolurile secundare extrem de apreciate din Bang the Drum Slowly si Mean Streets, al lui Martin Scorsese.

In 974 De Niro a castigat Oscarul pentru rol secundar pentru rolul lui Vito Corleone in tinerete din Nasul, partea a doua.

In 1980 a castigat al doilea sau Oscar pentru cel mai bun actor, pentru extraordinara sa interpretare din Raging Bull. De Niro a fost nominalizat la Oscar pentru rolurile exceptionale din Taxi Driver, The Deer Hunter, Awakenings si Cape Fear.

In 2009, De Niro a primit ravnitul premiu al Centrului Kennedy pentru intreaga cariera. A mai fost onorat cu premiul Hollywood Actor, la Hollywood Film Festival si cu premiul Stanley Kubrick la premiile BAFTA Britannia.

Urmatoarele proiecte ale lui De Niro sunt thrillerul psihologic Stone, Little Fockers, a treia parte din franciza Meet the Parents, The Dark Fields.

De Niro are propria sa companie de productie, Tribeca Productions, pe care a dezvoltat-o in Tribeca Film Center, si pe care a fondat-o impreuna cu Jane Rosenthal in 1988.

In 2001 a creat, impreuna cu Rosenthal si Craig Hatkoff festivalul de film Tribeca, in replica la atacurile asupra Wold Trade Center.

Festivalul a fost conceput ca sa revitalizeze economic si cultural acea parte din Manhattan printr-o celebrare anuala a filmului, muzicii si culturii, propunandu-si sa promoveze orasul New York ca pe un centru vital al cinematografiei si sa ajute artistii sa fie cunoscuti de cat mai multa lume.

In 1993, De Niro a debutat ca regizor cu A Bronx Tale. A mai regizat apoi si a jucat in The Good Shepherd, cu Matt Damon si Angelina Jolie.

Iata un scurt interviu cu Robert De Niro cu ocazia premierei filmului Macete.

Povestiti-ne cum au decurs pentru dumneavoastra filmarile la Macete.
Robert De Niro
: Robert Rodriguez lucreaza intr-un ritm foarte rapid si asta e bine, imi place. Eu sunt obisnuit sa lucrez mult mai lent, iar aici n-a trebuit sa-mi mai fac multe griji. Imi faceam treaba si, gata, asta era tot! E bine! Iar rolul meu, al senatorului, a fost foarte distractiv de jucat. Nu a trebuit sa ma iau cu adevarat in serios, ci mi-a permis libertatea de a ma distra in timp ce jucam.

Senatorul pe care il interpretati schimba jocul, dar descopera ca ceilalti din jurul lui nu s-au schimbat, asa ca are parte de un final ironic. Credeti ca e un personaj inspirat din realitate? Il regasim in carne si oase printre noi, sau e doar un mit american?
E un pic dintr-una, un pic din cealalta. Pot sa spun ca este si un mit american, are o doza de cinism, se distreaza schimbandu-si pozitia, si se stie ca e ceva tipic oricarui politician.

Cum a fost sa filmati in Texas? Stiu ca n-ati mai filmat niciodata acolo.
A fost grozav! Imi place cum aranjeaza Robert totul. Totul a fost nemaipomenit aici, si lucrul cu ecranul verde, costurile de aici, si stilul unic al lui Robert, care vine din felul sau special de a gandi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top