You are here
Home > Cannes > Interviu cu Radu Muntean: „Filmul a fost foarte bine primit, entuziast”.

Interviu cu Radu Muntean: „Filmul a fost foarte bine primit, entuziast”.

L-am intalnit pe regizorul Radu Muntean la Cannes la petrecerea romanilor organizata de Romanian Film Promotion si am vorbit putin de cel mai nou film al sau, Marti, dupa Craciun aflat la aceasta editie a Cannes-ului in sectiunea Un Certain Regard.

Foto de Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

Deplasare realizata cu sprijinul Romanian Film Promotion.

radumuntean1

Emanuel Lazarescu: Te asteptai sa ajungi la Cannes si cu acest film?
Radu Muntean
: Eu speram. Acum ce sa zic… de astptat… noi ii dadeam sanse fifty-fifty.

Emanuel: Am auzit ca ai fost surprins si oarecum socat in ziua respectiva de veste… pentru ca a sosit vestea pe ultima suta de metri.
Radu
: Da, a fost foarte cu suspans asa… nu stia nimeni nimic, si am aflat in noaptea de dinainte de conferinta de presa. A fost pana la urma bine… (rade)

Emanuel: Ce s-a intamplat cu filmarile la acest proiect? Ca la celalalte filme ai avut mai multa lume pe platori, s-a scris mai mult de ele cand se filmau… Pe cand aici a fost totul mai “ascuns”.
Radu
: Am filmat in marea majoritate a cazurilor in locatii mici, in apartamente unde de abia daca incapeam noi, daramite altcineva. Si nu cred ca mi-a folosit la nimic faptul ca au venit oameni pe platou… Pana la urma, pana la lansarea filmului cand va fi nevoie sa-l promovam, e cale lunga. Asa ca am preferat sa-l fac in liniste si de promovat ne ocupam de aici inainte.

Emanuel: Cand va avea loc premiera in Romania?
Radu
: In octombrie probabil, la inceput.

Emanuel: Cum ti se pare atmosfera de la Cannes comparativ cu cea de la Boogie de acum doi ani? S-a schimbat ceva?
Radu
: Pentru mine s-a schimbat. Pentru ca acum sunt in selectia oficiala. Atmosfera e diferita, “staiful” e mai “staif”. Pentru noi a fost foarte bine pana acum. Filmul a fost foarte bine primit, entuziast. Salile au fost pline, oamenii au ramas… au fost niste proiectii foarte calde. Si e un semn bun cred.

Emanuel: Te asteptai la aplauzele care nu se mai terminau?
Radu
: Nu, sincer nu. Dar am fost foarte placut surprins.

Emanuel: S-a intamplat si la Boogie asa?
Radu
: Nu chiar asa, nu. Mai putin totusi decat aici. Sigur, e alt public… Alte circumstante… Dar parca asta a fost primit mai calduros.

Emanuel: Care va fi afisul filmului in Romania?
Radu
: Acelasi care este printat si aici.

martiafiscannes

Emanuel: Cum ai ajuns la aceasta imagine?
Radu
: Am facut o sedinta foto dupa filmari, cu Mimi. Am vazut pozele, incercari de afis si nu mi s-a parut ca e ce trebuie. Si atunci am optat pentru varianta asta, e o fotograma din film practic, care e intoarsa.

Emanuel: Filmul asta marcheaza un inceput pentru tine. Nu mai este un film al carui actiune se petrece intr-o noapte, nu mai ai imagini intunecate si este in cinemascop. Cand ai luat decizia sa-l filmezi in cinemascop?
Radu
: E si rezon functional, pentru ca filmand cadre-secventa am aproape intotdeauna doua sau trei personaje in cadru in acelasi timp. Si cinemascopul e foarte util in situatii de genul asta. Plus ca am vrut sa am o imagine frumoasa, daca vrei. Da. Daca vrei tu, as putea spune ca tulburarea este in interiorul personajelor. Tensiunea este in interiorul personajelor. Nu am vrut sa se reflecte in mod direct in imagine. Din afara, totul este frumos. Viata lui Paul e foarte frumoasa din afara.

radumuntean2cannes

La interviu cu Radu Muntean (Cannes 2010, petrecerea romanilor).

Emanuel: Spre ce alte subiecte te indrepti in viitor?
Radu
: Am o idee, dar e inca in faza foarte incipienta si nu as vrea sa vorbesc despre ea.

Emanuel: Tot drama, sau vei aborda si alte genuri?
Radu
: Stii foarte bine ca mie nu-mi place sa pun eticheta la filme, cred ca un film e putin din toate… un film bun are si drama si comedie. E treaba voastra sa faceti clasificarile astea, nu a mea (rade). A mea e sa fac filmele.

Emanuel: Ma gandeam ca poate vrei sa faci un SF sau un horror..
Radu
: In nici un caz!

Emanuel: Deci asa ceva nu te pasioneaza?…
Radu
: Absolut deloc!

Emanuel: Vrei sa le transmiti ceva fanilor tai?
Radu
: Cred ca e mult spus ca am fani (rade). Dar sigur, o sa-i rog sa-i dea o sansa filmului, sa vina la cinema cand o sa fie lansat in octombrie.

Emanuel: Mersi mult!
Radu
: Mersi si eu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top