You are here
Home > Featured > Interviu cu Catalina Grama (Jojo): „Sergiu Nicolaescu mi-a oferit un inceput extraordinar”.

Interviu cu Catalina Grama (Jojo): „Sergiu Nicolaescu mi-a oferit un inceput extraordinar”.

Actrita cunoscuta de la show-ul Divertis, Catalina Grama (Jojo) isi face debut in cinematografie cu comedia lui Sergiu Nicolaescu, Poker.

Extrem de amabila, foarte directa si incantata de acest debut, ea ne-a acordat un interviu exclusiv despre aceasta experienta numita Poker.

Foto de Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

catalinagrama4 

Emanuel Lazarescu: Poker, primul rol important in cinema pentru tine, dupa o experienta lunga in TV. Cum a fost colaborarea cu Sergiu Nicolaescu?
Catalina Grama
(Jojo): Exceptionala. In primul rand ca nu a fost asteptata – a fost neasteptata! A fost o surpriza pentru ca mine faptul ca domnul Sergiu s-a gandit la mine pentru acest personaj. Stiam ca are de gand sa regizeze Poker, auzisem niste zvonuri, nu fusesem sunata si m-am gandit ca poate a ales pe altcineva… Pentru ca eu mai primisem o propunere de la dumnealui cu 5 ani in urma.. si am zis “Probabil ca s-a razgandit intre-timp”. Dar nu s-a razgandit. Se pare ca este un om foarte hotarat domnul Nicolaescu si ma bucur ca este asa. Si ma bucur ca m-a luat sub aripa dumnealui ocrotitoare. E foarte important. Mi-a oferit un inceput extraordinar. Lucru pentru care o sa-i multumesc toata viata!

E.L.: Cum a fost pe platoruri? Lumea zice ca este un regizor foarte dur si sever.
Jojo
: Mie imi place ca este asa. Tot citisem inainte diferite interviuri ale celor care au lucrat cu dumnealui inainte si ma speriasem un pic (rade). Sa stii ca eu sunt foarte disciplinata si foarte rea cand vine vorba despre munca. Si cand am vazut comportamentul dumnealui, mi s-a parut natural. Si normal sa fie asa. Si am fost mandra sa pot sa lucrez intr-o asemenea atmosfera. Chiar am zis ca este primul platou de filmare pe care am pasit si pe care oamenii discutau in soapta atunci cand aveau ceva de discutat. Unde numai vocea domnului Nicolaescu se auzea si unde totul era disciplina. De la cap la coada. Deci, eram in raiul disciplinei. A fost senzational!

E.L.: Deci a fost o experienta inedita…
Jojo: Da, pentru ca am putut sa muncesc asa cum mi-am dorit intotdeauna.

catalinagrama1

E.L.: Fata de televiziune, oricum e alt ritm…
Jojo: Da, total. Plus ca se munceste foarte mult la lumini. Viorel Sergovici, care este un geniu al imaginii, e atat de inzestrat! Sta si isi ia timpul lui, ceea ce e foarte bine. Si aseaza luminile asa cum trebuie, face probe… deci e total diferit. In televiziune ai un timp de filmare, de dimineata pana seara, mai ales daca faci divertisment.

E.L.: Ai improvizat pe platouri?
Jojo: S-a si improvizat. Mai ales cand a venit vorba despre miscare. Dar si in privinta textului. S-au mai taiat lucruri, actorii au venit cu idei noi… asa cum se intampla si la radio si la TV si peste tot…

E.L.: Stiu ca n-ai vazut inca filmul, astepti sa-l vezi la premiera. Dar piesa de teatru ai vazut-o?
Jojo: In piesa de teatru am si jucat, un an de zile (rade). Si piesa de teatru cu mine am si vazut-o, pentru ca au inregistrat-o la un moment dat cei din teatru si am vazut-o la un festival.

catalinagrama2

Catalina Grama (Jojo) la premiera de la Cinema Pro.

E.L.: Si comparativ – la nivelul scenariului – pentru ca n-ai vazut inca filmul… sunt mari diferente intre piesa si film?
Jojo
: Da, sunt. In ceea ce priveste personajul meu, sunt cateva dar nu foarte mari. Nici in ceea ce priveste textul. Abordarea personajului a fost diferita pentru mine. Pentru cei care m-au vazut la Teatrul de Comedie, va fi o diferenta. O mare diferenta, nu se vor astepta. Dar in ceea ce priveste intregul scenariu, si povestea si cum e condus filmul, e o diferenta. S-au adaugat foarte multe lucruri noi. Ceea ce e si natural. Intr-un fel e un scenariu scris pentru teatru, in alt fel pentru cinematograf.

E.L.: Celor care n-au vazut inca filmul si piesa, le recomanzi sa se duca la amandoua?
Jojo
: Da. Eu nu mai joc la Comedie. O vor vedea pe colega mea Simona Stoicescu care este extraordinara. Al ei a fost rolul de la inceput. Si isi vor da seama de diferente. Piesa este extraordinara, filmul este extraordinar. Trateaza acelasi subiect, dar cu toate acestea sunt doua lucruri diferite.

E.L.: Sa fie intr-un ceas bun!
Jojo
: Sa dea Dumnezeu, asta e tot ce-mi doresc. Multumesc!

catalinagrama3

Impreuna cu Jojo la premiera filmului.

One thought on “Interviu cu Catalina Grama (Jojo): „Sergiu Nicolaescu mi-a oferit un inceput extraordinar”.

  1. Frumos interviul. Scurt si la obiect. Iar Jojo e o tipa placuta si modesta. Nu stiam ca a jucat si ea in piesa de teatru Poker. Uite-asa mai afli ceva nou.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top