You are here
Home > Cannes > Imagini cu Pavilionul Romaniei de la Cannes

Imagini cu Pavilionul Romaniei de la Cannes

In acest an Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc / Romanian Film Promotion (A.P.F.R.) este prezenta, pentru a cincea oara cu un pavilion exclusiv romanesc, in Marche du Film, organizat in cadrul celei de-a 63-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes 2010.
 
Prezenta deja constanta a Romaniei in cadrul market-ului Festivalului de Film de la Cannes reprezinta o oportunitate de a continua promovarea facuta de catre A.P.F.R. Romaniei si industriei cinematografice romanesti, inceputa cu Festivalul International de Film Transilvania, ajuns deja la cea de-a 9-a editie si continuata cu organizarea Galei Premiilor GOPO, echivalentul romanesc al unor evenimente de renume precum Premiile Bafta (Marea Britanie), Cesar (Franta) sau Goya (Spania).  
 
Pe langa prezentari de market, standul romanesc de la Cannes are misiunea de a oferi cat mai multe informatii despre activitatile cinematografice romanesti curente.

In plus, APFR a reeditat brosura Shooting Romania, un ghid ce pune Romania pe harta locatiilor ideale de filmare, si trece in revista tot ceea ce inseamna industria cinematografica romaneasca si care se doreste a fi o invitatie deschisa pentru companii din intreaga lume sa vina sa filmeze in Romania si care sunt interesate de eventuale colaborari cu companiile romanesti de profil.
 
O misiune aparte a APFR la Cannes o reprezinta sustinerea romanilor prezenti in diferite sectiuni competitive sau noncompetitive ale Festivalului.
 
In acest context, pe langa standul propriu-zis, APFR a organizat un eveniment la care au fost invitati producatori, distribuitori, reprezentanti ai fondurilor de finantare si organismelor europene de audiovizual, directori de festivaluri, presa de specialitate etc.
 
Acestia au avut posibilitatea sa intalneasca regizorii, producatorii si distribuitorii romani prezenti la Cannes si sa fie informati despre progresele cinematografiei romanesti.

Party-ul organizat de APFR s-a desfasurat pe una din terasele de pe Croazeta imediat dupa premiera filmelor Marti, dupa Craciun (regia Radu Muntean) si Aurora (regia Cristi Puiu), aflate in competitie in sectiunea Un Certain Regard.

Iata cateva imagini de la Pavilionul Romaniei la Cannes 2010.

Foto de Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

standromania7

Localizarea pavilionului Romaniei.

standromania1

Romania are o locatie foarte buna: este a treia de la intrare.

standromania3

standromania2

In pavilion sunt imagini din filmele romanesti prezente la Cannes.

standromania4

… iar vizitatorii pot lua materiale despre ele.

standromania5

Vlad Ilicevici da informatii despre productiile romanesti vizitatorilor.

standromania6

… la fel si Raluca Papanicoglu.

standromania14

standromania15

standromania8

Lumea este interesata de filmele noastre…

standromania9

… si multi cer informatii despre regizorii si producatorii romani.

standromania10

Pavilionul serveste si ca loc de intalnire pentru regizorii si producatorii romani cu cei straini…

standromania11

… cu care pun la cale noi proiecte.

standromania12

Pavilionul Romaniei are si o terasa care de obicei devine neincapatoare.

standromania13

Invitatii preferand discutiile in aer liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top