You are here
Home > Featured > Green Planet Blues si Piratii marilor

Green Planet Blues si Piratii marilor

A doua zi la Green Planet Blues. Ma asteptam ca vremea la Sinaia sa fie mai geroasa, dar mai bine ca m-am inselat… In aceasta zi de vineri am reusit sa vad un film (cel de seara) care mi-a placut extrem de mult. Restul de filme din cursul zilei nu au reusit sa ma tina in sala mai mult de 10-15 minute, jucandu-se la maxim cu nervii mei..

Pirate For The Sea (r. Ron Colby, SUA 2008)
Filmul prezinta biografia Capitanului Paul Watson, fondator al Sea Shepherd Conservation Society si figura emblematica a GreenPeace, un aparator controversat si pasionat al mediului oceanic.

Regizorul filmului, Ron Colby a fost prezent la proiectie povestindu-ne despre personalitatea celebrului Paul Watson, unul dintre membrii fondatori ai GreenPeace, formatiune pe care a parasit-o pentru a-si urma visul de a face el insusi ceva, si nu sa stea doar sa filmeze si sa observe problemele si nedreptatile din oceane.

Astfel, in film ne este prezentata o echipa curajoasa de activisti si eco-pirati care scruteaza orizonturile inghetate ale Oceanului Antarctic, in cautarea prazii lor: uriasele vase ucigase ale flotilei japoneze de baleniere. Sub conducerea rebelului capitan Paul Watson, Sea Shepherd Conservation Society este o grupare ecologista radicala, care vrea sa puna capat chinurilor pe care le indura balenele si este gata sa recurga la orice metode pentru a-si atinge obiectivele.

La nevoie, chiar ataca si dezmembreaza sau disperseaza balenierele. Punandu-si in pericol viata si sanatatea, acesti oameni sunt mereu certati cu legea, dar reusesc sa fie mereu cu adevarul de partea lor.

Indraznetele lor incercari de a pune capat operatiunilor balenierelor par sa fie in zadar de cele mai multe ori, dar exista si cazuri in care ies victoriosi. Ei stiu ca aceasta importanta misiune nu se va incheia niciodata, cat timp balenele vor mai fi vanate in oceanele lumii…

Mai multe puteti afla intrand pe site-ul oficial: www.seashepherd.org

Iata mai jos alte cateva imagini din a doua zi de Festival:

gpb19

Scrat a fost vazut in Parcul Dimitrie Ghica…

gpb20

din Sinaia…

gpb21

Scrat fuge cu nuca in gura.

gpb23

Centrul de conferinte din Sinaia, locatia GPB2.

gpb22

Hotelul unde suntem cazati, Caraiman.

gpb24

Eu in fata Centrului.

gpb25

Andreea, Monica, Emanuel si Oana la munca.

gpb26

Jan Louter, regizorul filmului The Last Days of Shishmaref.

gpb27

Jan Louter, a prezentat filmul celor prezenti.

gpb28

Ron Colby, regizorul filmului Pirate for the Sea.

gpb29

Ron Colby.

gpb30

Ron Colby si Adina Vargatu de la GPB.

gpb31

Ron Colby a fost amabil si a facut o poza cu mine…

gpb32

… si cu Monica Felea de la Videofil.

2 thoughts on “Green Planet Blues si Piratii marilor

Lasă un răspuns

Top