You are here
Home > Featured > Green Planet Blues 2010: In verva pregatirilor

Green Planet Blues 2010: In verva pregatirilor

La inceput de an, Asociatia Aristoteles Workshop anunta cea de-a doua editie a Green Planet Blues.

Cele mai rasunatoare filme de la Festival du Film D’Environnement din Ile de France, Paris 2009, in premiera pentru Romania, discutii la nivel inalt cu specialisti in probleme de mediu, Green Teen Spirit, Solar Cinema, expozitie – toate acestea, impreuna cu atmosfera detasata a orasului Sinaia din plin sezon turistic vor oferi publicului o experienta “verde” completa.
 
In ordine cronologica, lucrurile se intampla “de la mic la mare”. Au mai ramas doar 4 zile pana la termenul limita de inscriere al clipurilor pentru Green Teen Spirit. Liceeni din toata tara sunt invitati sa ne arate ce mediu ii inconjoara, ce solutii vad ei pentru problemele ecologice cu care se confrunta.

5 finalisti ne vor insoti la Sinaia, si, dintre ei, doi vor fi recompensati de partenerii evenimentului. Avis pune la bataie 1000 de euro, iar Realitatea-Catavencu ofera un stagiu de practica in cadrul redactiilor trustului.

cosymos
CpsyMo’s Solar Cinema. 

CosyMo’s Solar Cinema, singurul cinematograf care nu prejudiciaza in nici un fel mediul inconjurator vine la Green Planet Blues tocmai din Olanda. “Dubita solara”, va opri in Timisoara si Sibiu, si va fi asteptata in locatii centrale de tineri entuziasti, care vor sa se delecteze cu proiectii inedite.

Spectatorii vor viziona, timp de 30 de minute, filme de scurt metraj si … surpriza! Clipurile finaliste Green Teen Spirit. Vor exista 3 premii de popularitate, care vor fi atribuite in functie de numarul de voturi adunate de fiecare, atat pe Cinemagia.ro, cat si pe buletinele de vot disponibile in Timisoara, Sibiu, si mai apoi, la Sinaia. Cele mai populare pleaca impreuna cu CosyMo’s Solar Cinema in turneul european care va avea loc in vara 2010.
 
Asta pana la eveniment, pentru ca acolo, Tarom prezinta in exclusivitate pentru Romania expozitia Alex Maclean, artist american care realizeaza fotografii din elicopter si ofera astfel o perspectiva cu totul aparte asupra lumii in care traim.

alexmaclean

alexmaclean2

Alex Maclean si fotografiile sale.

In cadrul unor asa-numite mese rotunde, cei de la Eco Assist vor povesti despre “Let’s Do It, Romania”, proiect de colectare, intr-o singura zi, a deseurilor din toata tara, iar arhitectul german Gernot Minke va tine un masterclass despre avantajele constructiei cu materiale naturale.

Green Planet Blues “se intampla” la Sinaia in perioada 28 – 31 ianuarie 2010, si este organizat de Asociatia Aristoteles Workshop in parteneriat cu Primaria Municipiului Sinaia, Capricorn&Capricorn Productions, Centrul International de Conferinte “Casino” Sinaia, CNC, Tarom, Avis, Omniasig, CosyMo’s Solar Cinema, Eco Club Timisoara, KultART Sibiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top