You are here
Home > Featured > Get Him to The Greek: Succes al gastii Apatow

Get Him to The Greek: Succes al gastii Apatow

Cu primul sau film, Forgetting Sarah Marshall, regizorul Nicholas Stoller isi incerca stilul.

S-a apropiat cu o timiditate evidenta – sub efectul influentelor lui Judd Apatow – de cel putin doua aspecte semnificativ-recurente din filmele acestuia: atribuirea lenei si confortabilitatii personale o intreaga filosofie a punctului de vedere si pastrarea armoniei comico-triste, sensibilizand amuzant iresponsabilitatea si inadaptabilitatea unor barbati fata in fata cu consecintele realitatii.

get_him_to_the_greek1

In Get Him to the Greek (Adu-l urgent pe scena) regizorul urmeaza insa o cale batuta de decenii, revigorata asiduu de diversi realizatori, dupa puteri si dupa imaginatie; cale ce nu pare a se sfarsi vreodata: comedia-satirica. Desigur ca Nicholas Stoller se racordeaza claselor sociale contemporane: celebritatilor din industria muzicala, oamenilor ce-i servesc si admiratorilor extaziati.

Si o face atat de voios, de jubilant si de exagerat, incat chiar si depasind flagrant limitele veridicitatii, rezultatul este hilar, surclasand finalul insinuat-melodramatic (sub forma unei revelatoare treziri la realitate).

get_him_to_the_greek2

In toata tevatura iscata de incapatinarea starului rock Aldous Snow (Russell Brand) de a ajunge la timp pentru a concerta unde fusese angajat sa o faca, impins ineficient de la spate de Aaron Green (Jonah Hill), cel ce fusese angajat sa-l duca acolo, si continuand dupa ce starul este “livrat” la destinatie, filmul este o rafala de gaguri verbale si fizice, improvizatii actoricesti, interventii istete ale regiei, umor vizual (ce incepe inca din asimetriile fizice HillBrand), carora li se alatura, succesiv, obisnuitele cameo-uri.

Interpretarile – pe masura intentiei filmului: Jonah Hill se sustrage oricarei prezentari; Russell Brand isi minimizeaza tenta comediei de stand-up printr-o versiune elaborata a personajului din Sarah Marshall, iar Sean Combs constituie, cu siguranta, o surpriza neasteptata: nevroticul mogul, “manipulator al mintii”, posesor de Jeffrey (un drog mixat ce-i va nauci pe toti, la un moment dat), este excelent… improvizat!

get_him_to_the_greek3

Bazat pe personajele create de Jason Segel (interpretul personajului principal din Sarah Marshall), si reunindu-i pe Hill si Brand in distributie dupa acelasi flm, Get Him to the Greek aduce prin prisma regizorului-scenarist N. Stoller (sub marca productiei Apatow) cea mai amuzanta portie de entertainment care a rulat pe ecranele romanesti de la inceputul anului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top