You are here
Home > Cannes > Fair Game: Un true story regizat de Doug Liman

Fair Game: Un true story regizat de Doug Liman

Joi dimineata, cu noaptea in cap (8,30) am ajuns la vizionarea de presa cu noul film regizat de Doug Liman si asteptat cu interes de jurnalistii prezenti la Cannes.

Fair Game (SUA 2010, r. Doug Liman, 1h 46 min).
Inspirat din evenimente reale, noul film al lui Doug Liman (Go, The Bourne Identity, Jumper) este o poveste legata de razboiul din Irak.

Personajele principale sunt Valerie Plame (Naomi Watts) si sotul ei Joe Wilson (Sean Penn). Valerie este un ofiter CIA sub acoperire care conduce o investigatie legata de armele de distrugere in masa din Irak.

Sotul ei, diplomatul Joe Wilson este atras in investigatie pentru a afla de un posibil transport de uraniu din Niger. Dar administratia SUA ignora rapoartele sale in care nu exista nici o urma de transport de uraniu si foloseste informatiile pentru a porni la razboi.

Joe va scrie un editorial in New York Times care va avea efecte dezastruoase: acoperirea lui Valerie va fi dezvaluita, iar ea indepartata din CIA.

Dupa ani de zile in care a fost un agent important pentru Guvern, Valerie se gaseste acum in pozitia de a trebui sa-si salveze reputatia, cariera si familia.

Naomi Watts si Sean Penn reusesc sa ne tina in tensiune tot filmul, prin interpretarile de exceptie. Liman creeaza si aici o atmosfera tensionata (ca si in The Bourne Identity) prin imagini si montaj alert.

La final, vom avea posibilitatea de a o vedea pe adevarata Valerie Plame, lucru care intensifica sentimentul ca ai urmarit o poveste adevarata si incredibila despre loialitate, familie si curaj.

Filmul este prezentat la Cannes in cadrul competitiei oficiale.

Dupa vizionare a urmat conferinta de presa unde i-am felicitat pe Doug Liman si Naomi Watts pentru film si am reusit sa iau autografe de la ei.

fairgame1

Regizorul Doug Liman.

fairgame2

… care ne-a acordat si un autograf.

fairgame7

iar eu l-am felicitat pentru film.

fairgame3

Naomi Watts.

fairgame4

fairgame5

… care ne-a acordat si ea un autograf.

fairgame6

fairgame8

Actrita Liraz Charhi.

fairgame9

fairgame10

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top