You are here
Home > Featured > El Lince Perdido deschide Green Planet Blues 2010

El Lince Perdido deschide Green Planet Blues 2010

Aristoteles Workshop Association aduce in premiera in Romania El Lince Perdido / The Missing Lynx, cu doar cateva zile inainte de anuntarea nominalizatilor pentru Oscar, asteptata cu emotie de toti cei implicati în productia filmului.

Acesta va deschide oficial cea de-a doua editie GREEN PLANET BLUES 2010, iar regizorul Raul Garcia va fi prezent la Sinaia.

lince

El Lince Perdido este povestea lui Felix, un linx iberic, si a prietenilor sai, care trebuie sa scape din calea planului secret al unui milionar excentric care vrea sa captureze animale pe cale de disparitie. Animatia este produsa de Antonio Banderas si este o initiativa a Ministerului Mediului – Andaluzia (Spania).

The Missing Lynx este preselectat pentru Cel Mai Bun Film de Animatie (Spania) – Premiile Oscar 2010, Cel Mai Bun Film de Animatie – Premiile Goya 2009, Premiul pentru Cel Mai Bun Film – Animadrid 2008, Mentiunea Speciala A Juriului – Animacor 2008

Regizorul Raul Garcia s-a nascut la Madrid. A început sa lucreze ca animator de la 19 ani. Cand a fost angajat ca animator de legendarul studio de animatie Hanna-Barbera, nu terminase inca colegiul. A lucrat ca animator la 26 de lung-metraje (timp de 9 ani a lucrat pentru studiourile Disney), care includ titluri precum Who Framed Roger Rabbit?, Aladdin, Lion King, Pocahontas, Cocosatul de la Notre Dame, Hercules, Tarzan si Fantasia.

Linxul Iberic (Lynx Pardinus) se aseamana cu linxul intalnit in Muntii Carpati (rasul sau linxul carpatin). Raspandirea linxului iberic a fost redusa considerabil si este astazi una dintre cele mai amenintate specii dintre mamiferele europene. Odinioara intalniti pe portiuni extinse ale Peninsulei Iberice, lincsii iberici mai poti fi intalniti astazi doar in Andaluzia. Motivul principal pentru care aceste feline sunt pe cale de disparitie il reprezinta distrugerea habitatului natural. De asemenea, multi au cazut prada capcanelor pentru iepuri sau au fost loviti de masini, pe masura ce habitatul lor a fost inlocuit de sosele si autostrazi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top