You are here
Home > Cannes > Cautare – Premiul pentru scurt metraj la Cannes

Cautare – Premiul pentru scurt metraj la Cannes

Scurt metrajul Cautare al lui Ionut Piturescu, produs de Aristoteles Workshop, a primit premiul pentru scurt metraj in cadrul sectiunii Quinzaine des Réalisateurs aici la Cannes.

cautare

Produs anul trecut, la Sibiel, de Aristoteles Workshop, un program anual unic de training, dezvoltare si productie de film documentar, Cautare, regizat de Ionut Piturescu, a primit aseara premiul pentru scurt metraj in cadrul sectiunii Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2010,  ex aequo cu Mary Last Seen de Sean Durkin.

Premiul a fost acordat de operatorul de telefonie mobila SFR.

Astazi, la ora 11.00, va avea loc o ultima proiectie a filmului, in cadrul Short Film Corner, la Marche du film, din Palais du Festival, de la ora 11.00

Despre Cautare:

Doua personaje, o caruta si un cal. Incotro se indreapta? Bucurie, suferinta si muzica indefinibila. Desi vulnerabili, totusi nu renunta. Ei sunt poetii timpului.

Cineastul Ionut Piturescu este doctorand in antropologie culturala. A facut cercetari de teren in Mexic (Huichol, 2003), Maroc (Berber, 2004), S.U.A.(New Orleans, 2005), Andaluzia  (Gitano Calo, 2005), zona arctica (Sami, 2006) si indeosebi in Balcani. Ionut Piturescu a mai produs si regizat documentarele Prinde timpul / Seize the time (2008), Balkan’s Digest (Albania, 2008), Sinele si Celalalt. Balkan love story (Serbia, 2009).  In prezent Ionut Piturescu coordoneaza Centrul de Cercetare si Dezvoltare Interculturala – Anthropoesis.

Aristoteles Workshop (AW), organizeaza si anul acesta cu sprijinul Televiziunii ARTE, intre 1 august – 5 septembrie,  a cincea editie a programului anual unic de training de dezvoltare si productie de film documentar, la Vama, in Bucovina.

Participantii vor fi sustinuti in promovarea si distributia filmelor realizate in cadrul cursului, ceea ce le va aduce un beneficiu triplu: instruire, practica, vizibilitate. Premiul pentru cel mai bun film este de 3000 euro acordat de ICR, iar studentii UNATC pot participa fara taxa. Inscrierile se incheie in data de 31 mai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top