You are here
Home > Featured > “Caravana” s-a intors in satul unde s-a filmat: vezi imagini

“Caravana” s-a intors in satul unde s-a filmat: vezi imagini

In octombrie – noiembrie 2008, Titus Muntean a filmat Caravana Cinematografica in satul Parnesti comuna Savarsin.

Week-endul trecut, impreuna cu o parte din echipa sa, regizorul a revenit la Parnesti in semn de multumire pentru ospitalitatea localnicilor, pentru a proiecta filmul, refacand intr-un fel scenariul acestuia.

Ideea intoarcerii la Parnesti a fost a lui Mircea Diaconu , el a insistat foarte mult sa revenim in sat. De altfel el nu vazuse deloc filmul, deci pentru el aceasta a fost premiera oficiala a filmului” povesteste CineFanilor Oana Giurgiu, producatoarea filmului.

Caravana Cinematografica este o ecranizare dupa nuvela cu acelasi titlu de Ioan Grosan. Actiunea filmului este plasata in Romania anilor ‘60, intr-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat intr-o caravana cinematografica pe care o coordoneaza un activist de partid, soseste in sat pentru a proiecta filme rusesti de propaganda.

Desi initial oamenii hotarasc sa ii puna piedici activistului, in cele din urma ajung la concluzia ca cea mai inteligenta miscare este sa colaboreze cu reprezentantul partidului conducator.

Mircea Diaconu, Dorian Boguta si Iulia Lumanare sunt cativa dintre actorii care se regasesc in distributia acestei pelicule.

Caravana Cinematografica a fost proiectat duminca seara 19 septembrie 2010 in aer liber incepand cu ora 20:00, in centrul satului Parnesti.

La eveniment au participat actorii Mircea Diaconu, Melania Ursu, Ovidiu Ghinita, Cristian Szekeres si Eduard Cirlan, precum si realizatorii principali ai filmului – regizorul Titus Muntean, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile si producatorul executiv al filmului Oana Giurgiu.

Caravana Cinematografica este al doilea film de lung metraj al regizorului Titus Muntean si a fost prezentat in premiera mondiala in competitia sectiunii Flash Forward din cadrul Festivalului International de Film de la Pusan, desfasurat in perioada 8-16 octombrie 2009.

Filmul este o co-productie romano-germana intre Libra si FilmKombinat si a beneficiat de sprijinul Centrului National al Cinematografiei si HBO.

CineFan va aduce cateva imagini de la acest eveniment inedit:

Caravana Cinematografica ajunge in satul in care s-a filmat acum 2 ani.

Organizatorii pregatesc locul de proiectie.

… Iar lumea incepe sa soseasca.

Nu au lipsit nici dansurile populare…

… Iar lumea a sosit cu mic cu mare.

O imagine face cat 1000 de cuvinte…

Exact ca in film, spectatorii au urmarit la un moment dat pelicula… pe ploaie!
„Ca o ironie a plouat pe durata proiectiei si apoi cand filmul s-a terminat s-a oprit si ploaia, exact ca in film” spune pentru CineFan Oana Giurgiu

La inceput autoritatile s-au gandit sa fie sarbatoare si a iesit o petrecere la care a fost invitata toata lumea dupa film. „Nu am fi reusit sa organizam proiectia daca nu ne-ar fi ajutat mult Presedintele Consiliului Judetean Arad Nicolae Ioţcu si primaria din Savarsin – Primarul Gheorghe Ples si viceprimarul Marcel Blaj” a declarat pentru CineFan Oana Giurgiu.
La petrecere cei prezenti au fost serviti cu cateva specialitati romanesti…

Si nelipsita fasole cu ciolan.

Directorul de imagine Vivi Dragan Vasile (stanga) si regizorul Titus Muntean (centru).

Regizorul Titus Muntean si unul dintre actorii principali, Mircea Diaconu.

Un colt din satul Parnesti.

Producatoarea Oana Giurgiu si Vivi Dragan Vasile.

Realitatea bate filmul.

Vivi Dragan Vasile se indreapta catre una dintre locatiile unde s-a filmat.

Regizorul Titus Muntean intr-un moment de respiro.
Pentru cei care au vazut filmul Oana Giurgiu da cateva detalii: Aceasta poza este facuta in locul unde in film se rastoarna camionul. Doar ca acum este asfaltat caci pe atunci nu era. Vorba lui Mircea Diaconu „ne-au stricat decorul”.

Vivi Dragan Vasile explica cum au filmat scena de la final…

… si ne arata locatia.

Troita din imagine a construit-o echipa de filmare si satenii au pastrat-o. Supararea lui Vivi e ca nu s-a sfintit, de altfel ne-a batut la cap tot filmul sa o sfintim ca sa ne ajute Dumnezeu sa mai si ploua, ca era vesnic senin si soare. Asta a fost hazul filmarilor noi filmam cu ploaie, dar pe toata durata filmarilor a  fost soare” povesteste pentru CineFan Oana Giurgiu.

One thought on ““Caravana” s-a intors in satul unde s-a filmat: vezi imagini

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top