You are here
Home > Berlinale > Berlinale Shorts: Castigatorii, printre care si Adrian Sitaru

Berlinale Shorts: Castigatorii, printre care si Adrian Sitaru

Asa cum am anuntat ieri noapte, revin cu detalii despre castigatorii filmelor din cadrul sectiunii de scurt metraj, Berlinale Shorts.

Juriul de scurt metraj al sectiunii Berlinale Shorts au acordat premiile ieri seara: Ursul de Aur, Premiu, Juriului – Ursul de Argint, precum si Premiul DAAD si nominalizarea pentru European Film Academy Short Film 2010. 

 handelese

Handelse Vid Bank, regia Ruben Ostlund.

Ursul de Aur a mers la scurt metrajul Handelse Vid Bank in regia lui Ruben Ostlund din Suedia.

96 de oameni reconstruiesc tentative esuata de a jefui o banca in 2006.

Juriul explica acordarea premiului: “Filmul sau este o reala reflectare asupra vremurilor noastre si asupra rolului jucat de mass-media. Filmat cu o singura camera, si fara nici o taietura de montaj, suntem atrasi in actiune ca si cum am folosi o camera CCTV. Dialogurile sunt perfecte, umanitatea este explicata cu umor.”

In acest moment, directorul suedez este in filmari cu al treilea film al sau de lung metraj.

hayerida

Hayerida de Shai Miedzinski.

Premiul Juriului, Ursul de Argint a mers in Israel, pentru filmul Hayerida de Shai Miedzinski. Filmul este despre o famile in cautarea unei pietre. O piata care sa fie folosita ca piatra de mormant pentru locul de inmormantare al fiului lor.

Juriul explica: “Desertul din Israel este fundalul unui intens road movie despre pierdere. Este greu sa descrii pierderea, tranzitia unei familii, dar regizorul asculta vantul care sufla si prinde in imagine emotia.”

Shai Miedzinski a ales pentru filmul sau chiar familia sa: mama si sora lui. Acest lucru creeaza o intensitate unica.

Shai Miedzinski a absolvit Scoala Sam Spiegel din Ierusalim.

colivia

Colivia, regia Adrian Sitaru.

Bursa DAAD a mers (cum am anuntat in premiera ieri seara) la Adrian Sitaru pentru filmul sau, Colivia.

O perfect plasata miniatura, o camera inauntrul unui bloc din Romania. Amuzant, sufletist, si cu un ritm minunat. Regizorul are nevoie de doar 17 minute pentru a portretiza cele trei personaje implicate,” comenteaza juriul.

Adrian Sitaru a realizat si scurt metraje dar si un lung metraj pana acum. Acest premiu ii acorda sansa de a veni la Berlin pentru 3 luni si a lucra la un nou proiect.

venus

Venus vs Me, regia Natalie Teirlinck.

Nominalizarea la European Film Academy Short Film 2010 a mers catre tanara regizoare belgiana Natalie Teirlinck pentru filmul sau Venus vs Me.

O incercare de a recrea amintirile din copilarie print-o complicate tehnica de montaj. Poze, sunete si montaj amestecat este alaturi de o poveste spusa pe mai multe planuri. Regizorul realizeaza cu succes puzzle-ul.”

Juratii au fost: fostul director si fondator al Sao Paulo International Short Film Festival, Zita Caravalhosa, de redactorul sef al revistei germane “Spex”, Max Dax, si de producatorul britanic Samm Haillay.

Toate vizionarile din cadrul Berlinale Shorts au avut Sali pline.

Pentru prima data, lumea a avut sansa de a discuta filmele vazute in aceasta sectiune de-a lungul “Berlinale Shorts goes Arsenal”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top