You are here
Home > Berlinale > Berlinale 2010: Juriul International

Berlinale 2010: Juriul International

Juriul International, prezidat de Werner Herzog, va decide cine va merge acasa cu Ursul de Aur si Ursii de Argint, precum si Premiul Alfred Bauer pentru filmele din competitia Berlinale 2010.
 
Ceilalti membri ai juriului sunt Francesca Comencini, Nuruddin Farah, Cornelia Froboess, Jose Maria Morales, Yu Nan si Renee Zellweger.

herzog2

 Herzog este una dintre cele mai importante personalitati ale Noului Cinema German, si a influentat o intreaga generatie de cineast. In caiera sa de peste 50 de ani, Herzog a realizat peste 50 de filme, cere include nu numai filmele de fictiune, dar si o paleta intrega de filme documentare.
comercini
 
Talentata regizoare si scenarista italiana Francesca Comencini avea 23 de ani cand a realizat primul sau film Pianoforte cu care a castigat Premiul pentru debut la Festivalul International de Film de la Venetia in 1985. De atunci a participat si castigat premii la Cannes, Berlin si Venetia. Cel mai nou film al ei Lo spazio bianco / White Space a avut premiera mondiala in competitia festivalului de la Venetia din 2009.
farah
 
Nuruddin Farah este unul dintre cei mai importanti romancieri din Africa. Primul sau roman, From a Crooked Rib (1970) i-a adus recunoasterea internationala. Romanele sale au fost traduse in peste 20 de limbi. In 1998 a primit prestigiosul premiu Neustadt International pentru literatura. Cel de-al doilea roman al sau Knots, publicat in 2007, este partea a doua a trilogiei despre tara natala a lui Farah, Somalia.
 
cornelia
Dupa ce a cunoscut faima in vremea copilariei cantand, Cornelia Froboess a devenit una dintre cele mai populare si indragite actrite de teatru si film ale Germaniei. A primit numeroase premii, inclusiv premiul Ernst Lubitsch pentru interpretarea personajului Claire din Rheinsberg dupa romanul lui Tucholsky (1967). In 1982, a jucat in filmul regizat de Rainer Werner Fassbinder Die Sehnsucht der Veronika Voss / Veronika Voss

morales2

Renumitul producator spaniol Jose Maria Morales a realizat peste 50 de filme impreuna cu regizori renumiti precum Arturo Ripstein, Costa Gavras si Goran Paskaljevic. In 2001, a prezentat in Competitia Berlinalei filmul regizat de Lucrecia Martel La cienaga / The Swamp. Drama regizata de Claudia Llosa La Teta Asustada / The Milk of Sorrow a castigat Ursul de Aur in 2009.
yunan
 
Actrita Yu Nan, este recunoscuta in China drept “regina filmelor de arta”, ea interpretand numeroase personaje feminine (Lunar Eclipse, The Story of Er Mei) si a primit numeroase premii pentru rolurile sale. Pentru rolul din Tuya de hun shi / Tuya’s Marriage, care castigat Ursul de Aur la Berlinale in 2008, ea a primit premiul pentru cea mai buna actrita la Chicago International Film Festival.  
zellweger
 
Castigatoarea Premiului Oscar, Renee Zellweger, s-a nascut in Texas, si a aparut in filme apreciate de critica si public precum Jerry Maguire, A Price Above Rubies si Nurse Betty. Succesul international l-a cunoscut in 2001 cand a interpretat rolul principal din Bridget Jones’s Diary, rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar. A urmat apoi sequelul Bridget Jones: The Edge of Reason (2004). Zellweger a participat in 2003 la Berlinala cu filmul de deschidere Chicago, pentru care a mai primit o nominalizare la Oscar. In 2004, rolul din Cold Mountain, ii aduce actritei Premiul Oscar.

3 thoughts on “Berlinale 2010: Juriul International

  1. de ce nu spuneti nimic de Shah Rukh Khan ? e cel mai bun actor indian ai ultmilor 10-15 ani si voi NIMIC NIMIC? mi se pare jignitor de ignorant

  2. Draga Maria, astazi a fost vizionarea filmului My Name is Khan, care este absolut fabulos! De aceea nu am scris nimic, pentru ca nu-l vazusem 🙂 Daca vei reveni maine pe Blog, vei putea vedea poze facute de mine azi lui Shah Rukh Khan (care apropo, a fost EXTRAORDINAR de bine primit aici la Berlin) si vei putea citi declaratiile lui de la Conferinta de presa.

  3. Astept cu nerabdare informatiile referitore la premiera My Name Is Khan.Din alta parte nu prea am de unde sa le iau.
    Multumesc .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top