You are here
Home > Cannes > Un film din partea lui Heath Ledger si a prietenilor

Un film din partea lui Heath Ledger si a prietenilor

Astazi este ziua in care am vazut noul film al lui Terry Gilliam, The Imaginarium of Doctor Parnassus.

The Imaginarium of Doctor Parnassus (SUA 2009, 2h 02 min, r. Terry Gilliam).
La 4 ani dupa ultimul film, Tideland, Terry Gilliam revine cu o noua poveste fantastica, din pacate si ultimul film in care poate fi vazut Heath Ledger.

heathledger_parnassus

HEATH LEDGER.

Filmul este o poveste fantastica cu actiunea in zilele noastre. Dr. Parnasus (un extraordinar Christopher Plummer), are incredibilul show ambulant “The Imaginarium”, care ofera celor interesati o irezistibila oportunitate de a intra in propriul lor univers al imaginatiei si minunilor, trecand printr-o oglinda speciala.

Dar Dr. Parnassus este blestemat cu un secret intunecat… el facand in trecut un pact cu Diavolul si acum a sosit vremea scadentei…

Asemanator cu Tideland, The Imaginarium of Doctor Parnassus abunda in imagini cat mai incredibile si in efecte speciale care pur si simplu te uimesc. Terry Gilliam are acest dar de a te transpune efectiv intr-o lume in care n-ai mai fost, dar ti se pare atat de familara…

plummer_parnassus

CHRISTOPHER PLUMMER in rolul Doctorului Parnassus.

Heath Ledger are unul din rolurile principale in acest film, destul de cuprinzator (Tony), care este interpretat in lumea de dincolo de oglinda de Jude Law, Johnny Depp si Colin Farrell. O miscare interesanta din partea lui Gilliam, care a schimbat scenariul dupa disparitia lui Heath, iar cei trei actori au acceptat sa termine rolul inceput de colegul lor, banii obtinuti de aici donandu-i fiicei lui Heath Ledger, Matilda.

Si daca tot am adus vorba de final, numele lui Heath apare chiar la finalul filmului cu textul “A Film from Heath Ledger and friends” (Un film din partea lui Heath Ledger si a prietenilor), si bineinteles, mai apare putin mai incolo pe la mijlocul genericului de final “In loving memory of Heath Ledger” si a altui nume pe care n-am apucat sa-l retin…

Interesant este si un alt lucru, pentru noi romanii. Pe genericul de final este creditat si Emil Hostina in rolul lui Serge. Nu-mi aduc aminte de el in film, probabil a fost o scurta aparitie. La a doua vizionare voi fi mai atent la asta.

Iata si cateva poze de azi cu actorii din Parnassus, si Terry Gilliam, prezenti azi la conferinta de presa.

day4_lilycole

Actrita LILY COLE (foto de Emanuel Lazarescu).

day4_vernetroyer
Actorul VERNE TROYER (care joaca un rol principal in Parnassus, dar este cunoscut ca Mini-Me din seria Austin Powers). Foto de Emanuel Lazarescu.

day4_terrygilliam

Regizorul TERRY GILLIAM (foto de Emanuel Lazarescu).

One thought on “Un film din partea lui Heath Ledger si a prietenilor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top