You are here
Home > Filme > Totally hooked

Totally hooked

Pescuit sportiv / Hooked este primul film romanesc bun pe care l-am vazut in ultimii ani si care nu are nicio legatura cu revolutia sau comunismul.

Este o poveste simpla, poate prea simpla, filmata cu bani putini, evident prea putini, insa care functioneaza asa cum trebuie pe toate planurile, si are bafta unei distributii de zile mari, in care mai ales Maria Dinulescu este stralucitoare.

pescuitsportivafis

 

Filmul lui Adrian Sitaru arata a un experiment facut cu camera video a bunicului, pe pajistea din spatele blocului. Nu exista cale ocolitoare de a spune asta: filmul arata prost si ieftin. Sitaru incearca sa salveze situatia, filmand totul din POV-urile personajelor (ceea ce, surprinzator, are un efect extrem de proaspat si ofera privitorului o senzatie de apropiere si voyeurism pe care o filmare normala nu ar fi putut s-o redea), insa aspectul imaginii dezolante ramine.

Din fericire, acesta este cam singurul defect pe care l-am gasit acestui film. Odata ce te obisnuiesti cu imaginea, vei fi rasplatit cu o poveste excelent scrisa si jucata, deschisa interpretarilor, cu personaje reale si bine conturate, cu dialoguri de zile mari si momente memorabile.

Nu degeaba filmul lui Sitaru a ajuns sa fie prezentat la Toronto, la cel mai mare festival de film nord-american, si sa castige o carca de premii prin alte parti, mai ales la Salonic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top