You are here
Home > Filme > Premiile GOPO gata de start! Cine vine la Gala?

Premiile GOPO gata de start! Cine vine la Gala?

Gala Premiilor Gopo sta sa inceapa la Bucuresti, unde Fratelli Studios va deveni pentru o seara locul de intalnire al celor mai importanti membri ai industriei de film din Romania, dar si a invitatilor lor speciali.

Organizatorii pregatesc numeroase momente-surpriza in cadrul festivitatii programate luni, 2 martie, la ora 20:00.

Pentru prima data in scurta istorie a Premiilor, gazda Galei este actrita Maria Dinulescu, interpreta rolurilor principale din California Dreamin’ (nesfarsit) si Pescuit sportiv, castigatoare in 2008 a premiului pentru Cea mai buna actrita la prestigiosul Festival International de Film de la Salonic.

mariadinulescu

MARIA DINULESCU

De pe lista invitatilor care si-au confirmat prezenta la Gala nu lipsesc, actrita Anamaria Marinca, regizorii Nae Caranfil, Radu Muntean, Radu Gabrea, Radu Jude, proaspatul castigator al Premiului CICAE la Festivalul de la Berlin pentru lung metrajul sau de debut, Cea mai fericita fata din lume, sau Tudor Giurgiu.

La Gala se vor afla si regizorii romani ale caror filme au fost sau vor fi proiectate pe marile ecrane din tara in 2009: Adrian Sitaru, Stere Gulea, Dan Chisu, Lucian Georgescu sau Constantin Popescu.

Printre VIP-urile din show biz prezente la Fratelli Studios se numara Oana Pellea, Margareta Paslaru, Maria Popistasu, membra in juriul Premiilor din 2009, Dan Bordeianu, Mihaela Radulescu, Liviu Mihaiu sau Adrian Ursu.

Premiul Special pentru contributia importanta adusa de un tehnician la dezvoltarea cinematografului romanesc va fi inmanat in acest an inginerului de sunet Andrei Pap, colaboratorul unor regizori precum Dinu Cocea, Lucian Pintilie, Dan Pita, Manole Marcus, Geo Saizescu, Nicolae Margineanu, Cristian Mungiu sau Titus Muntean, in vreme ce Premiul pentru Sustinerea Cinematografului Romanesc va fi acordat lantului multiplex israelian Cinema City, unul dintre cei mai importanti exploatatori de film din Romania.

Pe langa aceste trofee, lista premiilor mai cuprinde si distinctii acordate de Romanian Society of Cinematographers, cea mai prestigioasa asociatie profesionala a operatorilor din Romania, si Cotidianul, care va rasplati un cineast roman preocupat cu de literatura cu un Premiu Special.

Cele mai importante momente ale Galei Premiilor Gopo vor fi transmise in direct si in exclusivitate de Realitatea TV. Telespectatorii postului de stiri vor putea urmari inregistrat cea de-a treia editie a Galei Premiilor Gopo, sambata, 7 martie, de la ora 22:00.

Cea de-a treia editie a Galei Premiilor Gopo va avea loc pe 2 martie 2009, in Bucuresti, la Fratelli Studios.

Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Fratelli Studios.

CineFan.ro va fi prezent la eveniment, iar luni seara vor fi postate aici imagini de la eveniment si cu castigatorii Premiilor GOPO 2009.

premiilegopo

2 thoughts on “Premiile GOPO gata de start! Cine vine la Gala?

  1. Sper ca o sa postati poze de la eveniment 🙂

    Asteptam sa vedem cine ia premiile.

  2. Bineinteles ca vom pune pozele pe blog. Nu stiu daca in aceasta seara, dar maine sigur vor fi aici, cu toti castigatorii si nu numai 🙂

    All the best.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top