You are here
Home > Featured > O saptamana plina de filme

O saptamana plina de filme

In acest weekend si in saptamana viitoare Bucurestenii, si nu numai vor avea ocazia sa vada o multime de filme importante, majoritatea in premiera si in proiectii unice pe marile ecrane.

Asadar, la Bucuresti au loc doua evenimente cinematografice in paralel.

festfrancez

Primul este Festivalul Filmului Francez, despre care puteti gasi detalii aici, si in care organizatorii ne propun spre vizionare peste 40 de productii franceze, dar si co-productii care merita vazute (printre ele, filmul de deschidere, Cenusa si Sange al lui Fanny Ardant si cel de inchidere, Concertul, regizat de Radu Mihaileanu).

dakino1

dakino2

Cel de-al doilea eveniment este Festivalul DaKino, ajuns la cea de-a 19-a editie. Detalii despre programul DaKino puteti gasi aici la noi pe site. In acest an DaKino isi indreapta atentia spre ecologie, editia fiind desfasurata sub numele „If you like movies, stay green„.

Nici iesenii nu au fost uitati de evenimentele cinematografice. Asadar, in acest weekend se desfasoara la Iasi Doc Est 2009, care ca si DaKino de la Bucuresti abordeza tema ecologiei. In programul evenimentului sunt incluse filme care abordeaza subiecte sensibile si controversate: de la incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Nu putem uita nici de premierele de pe marile ecrane de la noi: mult asteptatul The Twilight Saga: New Moon are premiera in acelasi weekend cu amuzanta animatie Cloudy with a Chance of Meatballs, care apare pe ecrane in 3D, subtitrat.

In SUA, studiourile le propun spectatorilor comedia Disney Old Dogs (care va avea premiera in Romania pe 1 ianuarie 2010), thrillerul futurist The Road (premiera in Romania: 5 martie 2010), dar si drama independenta The private Lives of Pipa Lee (despre care am scris cand l-am vazut la Berlin), pe care aveti sansa sa-l vedeti si in Romania, in doua proiectii unice sambata (ora 19,00) si duminica (ora 10,30) la Cinema Scala, in cadrul Festivalului DaKino.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top