You are here
Home > Featured > NexT 2009 – Ghid complet – tot ce merita vazut

NexT 2009 – Ghid complet – tot ce merita vazut

Alaturi de cele 25 de scurt si mediu metraje prezentate in cadrul Competitiei NexT, programul celei de-a treia editii a Festivalului include alte 95 de filme, incluse in selectiile sectiunilor din afara Competitiei.

Anul acesta, sectiunilor deja cunoscute, precum Festival Cities, Countries in Focus, Semaine de la Critique, Si ei au fost NexT Generation, Festival Friends si sectiunii speciale Cristi & Otto, dedicata filmelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu, li se alatura Robert Bosch Stiftung si Best of Locarno – Leopards of Tomorrow.

next20091

Toronto, Tallinn si Montpellier sunt cele trei orase prezente in Festival Cities, celebre prin festivalurile de film pe care le gazduiesc. Occupations / Ocupatii, un scurt metraj din 2007, semnat Lars von Trier, este unul dintre filmele selectiei oferite de Festivalul de la Toronto. Cu o poveste incitanta – un om de afaceri francez nu poate sa taca din gura in timpul unei proiectii la Festivalul de Film de la Cannes, spre disperarea vecinului sau, faimosul regizor Lars von TrierOccupations este unul din cele 33 de scurt metraje regizate de regizori faimosi, cuprinse in proiectul Chacun son Cinema, din cadrul Festivalului de la Cannes 2007, al carui scop a fost de a celebra cinema-ul cu ocazia implinirii a 60 de ani de existenta a festivalului de pe Croazeta.

occupations

Occupation (r. Lars von Trier)

Un alt titlu de top al selectiei Toronto este Manon sur le bitumen / Manon pe asfalt, o productie franceza din 2007, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scurt metraj in acest an. Filmul o are in centru pe Manon, o tanara care se indreapta spre intalnirea cu prietenul ei, intr-o frumoasa zi de primavara. Un accident o face sa isi reconsidere existenta si sa priveasca viata dintr-o noua perspectiva.

Festivalul de Scurt Metraj Worldwide CFC (WSFF) – Toronto este locul principal pentru difuzarea si promovarea scurt metrajelor in America de Nord si unul dintre cele mai importante festivaluri de scurt metraj din lume.

Festivalul de Animatie Animated Dreams si Festivalul de Film Studentesc Sleepwalkers din cadrul Festivalului de Film Black Nights din Tallinn vor prezenta un program special cu filme din selectiile oficiale ale anilor precedenti. Pentru a ilustra zicala ca Estonia este tara “unei mici-mari natiuni pasionate de animatie”, exista trei animatii estoniene foarte diferite incluse in acest program: Dialoguri, Casuta si Educatie Fizica

Festivalul International al Cinematografiei Mediteraneene de la Montpellier este un loc de intalnire indispensabil tuturor celor care dau viata cinematografiilor din jurul Mediteranei. Obiectivul: descoperirea si sprijinirea filmelor din toate tarile Bazinului. Filmul italienesc L’Arbitro / Arbitrul – premiat recent la Festivalul de Scurt Metraj de la Clermont-Ferrand cu Mentiune Speciala a Juriului este unul din cele sase titluri din selectia Montpellier din cadrul NexT.

Belgia, Israel si Serbia sunt cele trei tari pe a caror productie de scurt metraj se concentreaza sectiunea Countries in Focus.

Una din sectiunile hit ale NexT-ului din acest an este new entry-ul Best of Locarno – Leopards of Tomorrow, o selectie de filme din programul sectiunii Leopards of Tomorrow.  Spatiu al revelarii si descoperirii, care a gazduit primele filme regizate de Fatih Akin, Barbara Albert, Paul Thomas Anderson, Laurent Cantet, Francois Ozon, Andrea Staka, Roberta Torre si de multi altii, aceasta sectiune competitiva de scurt metraj difuzeaza mai ales filme de fictiune (cu o durata maxima de 40 de minute) ale unor regizori care n-au facut inca niciun lung metraj. In fiecare an aceasta sectiune are doua competitii: una internationala si alta dedicata, in mod traditional, filmelor tinerelor talente elvetiene.

In cadrul Robert Bosch Stiftung vor fi proiectate patru scurt si mediu metraje realizate cu sprijinul prestigioasei fundatii germane Robert Bosch. An de an, Robert Bosch Stiftung acorda trei premii de co-productie pentru tinerii cineasti germani si din Europa de Est si Sud-Est. Premiul este in valoare de 70.000 de euro pentru fiecare proiect selectat.

Cel mai recent scurt metraj al tanarului regizor Paul Negoescu, Renovare – selectionat la Festivalul de la Berlin 2009, va fi proiectat in cadrul sectiunii Festival Friends. Castigatorul Palme d’Or de anul trecut, Megatron, in regia lui Marian Crisan, Fata galbena care rade al regizorului Constantin Popescu sau O tigara aprinsa, in regia lui Andrei-Dan Staruiala, castigatorul Marelui Premiu la Festivalul Filmul de Piatra, sunt alte titluri din selectia Festival Friends

renovare

Renovare (r. Paul Negoescu)

Future Shorts, una dintre cele mai originale si importante marci de scurt metraje din lume, prezinta in cadrul NexT o selectie de noua scurt metraje, intre care se afla si Ver Llover / Sa privesti ploaia (Mexic, 2006), castigator al Palme d’Or-ului pentru scurt metraj in 2007. 

Ziua de sambata, 4 aprilie, este dedicata filmelor realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu, reunite intr-o sectiune denumita Cristi & Otto. De la California Dreamin’ (nesfarsit) la o selectie de 13 scurt si mediu metraje, unele in regia lui Cristi, altele a caror coloana sonora poarta semnatura lui Andrei si altele unde baietii au facut echipa, vor fi proiectate numeroase productii din filmografia celor doi. Filmul To Kill a Killer (SUA, 2004), un thriller de lung metraj, al carui soundtrack a fost realizat de Andrei Toncu, va fi proiectat, in premiera in Romania, tot sambata, de la ora 13.00, la Cinema Scala, in prezenta regizorului Ricardo Islas.

Anul acesta, Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj NexT se va desfasura in perioada 1 – 5 aprilie, cu proiectii la Cinema Scala, Cinemateca Eforie si seminarii la Orange Concept Store. Pretul unui bilet de intrare va fi de 6 lei. Studentii Facultatilor de Film se vor putea acredita la festival, pe baza carnetului sau legitimatiei de student si completarii unui formular special, ce va putea fi descarcat de pe www.nextproject.ro.

www.nextproject.ro va sta la dispozitie cu mai multe detalii despre filmele NexT.

Festivalul NexT este organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si este sustinut de Institutul Cultural Roman, Orange Concept Store, Kodak Cinelabs Romania, Sony, Stage Expert, Abis Studio, UPS, RAO, Ambasada Frantei, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Institutul Cervantes, Ambasada Statului Israel, Institutul Polonez.
Prteneri media: Radio Guerrilla, Cocor Channel, Monopoly TV, Zoom TV, Sapte Seri, Ghid HBO, Tabu, Observator Cultural, Ring, Hotnews.ro, HBOclub.ro, Boom Advertising, Metropotam.ro, Cinefan.ro, Port.ro, Acasa.ro, NewsIn Mobile, Feeder.ro.

CineFan.ro va prezinta PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

 
Miercuri, 1 aprilie

CINEMATECA EFORIE

17.00 – Prietenii Festivalului I
Apocalipsa dupa soferi (Romania, 2008), regia: Alexandru Solomon, documentar, 52’

18.00 – Festivitatea de deschidere

19.30 – Si ei au fost NexT Generation + Q&A
Mana lui Paulista (Romania, 1998), regia: Cristian Mungiu, 15’
Telefon in strainatate (Romania, 1998), regia: Hanno Hoffer, 10’
Calatorie la oras (Romania, 2003), regia: Corneliu Porumboiu, 19’

21.00 – Proiectie speciala
Obiecte pierdute (Bosnia & Herzegovina, Serbia & Montenegro, Bulgaria, Estonia, Germania, Ungaria, Romania, 2005), regia: Stefan Arsenijevic, Nadejda Koseva, Mait Laas, Kornel Mundruczo, Cristian Mungiu, Jasmila Zbanic, 99’

Joi, 2 aprilie

ORANGE CONCEPT STORE

11.00 – Seminar de regie
Cristian Mungiu, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Radu Jude, Stefan Arsenijevic, Nadejda Koseva

13.00 – Seminar de sound-design
Carole Godefroid, Gerard Rousseau, Gabor Erdelyi, Tamas Szekeli

CINEMA SCALA

15.00 – Festival Cities: Toronto
Occupations / Ocupatii (Danemarca, 2007), regia: Lars von Trier, 3’
The Heist / Jaful (Canada, 2007), regia: Ben Peters, 5’
Ascension / Inaltare (Australia, 2007), regia: Stephen Irwin, 14’
No Coke / Nu avem Cola (Marea Britanie, 2007), regia: Jørn Utkilen, 7’
The Golden Egg / Oul de aur (Canada, 2008), regia: J. Rick Castañeda, 6’
About Face / Despre Face (Canada, 2008), regia: Chad Maker, 6’
How much do you love me? / Cat de mult ma iubesti? (Australia, 2008), regia: Nick Ball, Gus Johnston, 7’
Dennis (Danemarca, 2007), regia: Mads Matthiesen, 18’
Manon on the Asphalt / Manon sur le bitume / Manon pe asfalt (Franta, 2007), regia: Elizabeth Marre, Olivier Pont, 15’

17.00 – Competitie I + Q&A
Legend of John the Inverted / Legende de Jean l’Inverse / Legenda lui Jean Sucitul (Belgia, 2008), regia: Philippe Lamensch, 18’
The Watch / El Reloj / Ceasul (Argentina, 2008), regia: Marco Berger, 15’
7109 KM (Polonia, 2008), regia: Marcin Philipowicz, 20’
Tiger Danny / Danut pleaca pe vapor (Romania, 2008), regia: Radu Potcoava, 27’
Lent Time / El Tiempo prestado / Timp pe datorie (Spania, 2008), regia: David Gonzales, 16’
A. Effect / Teoria distantarii (SUA, 2008), regia: Mike Ott, 15’
Grown Up / Yalda Gdola / Femeie in toata firea (Israel, 2008), regia: Dana Neuberg, 21’

20.00 – Competitie II + Q&A
Cherries / Recruti (Marea Britanie, 2008), regia: Tom Harper, 15’
Dressed / Vestido / Rochia (Chile, 2008), regia: Jairo Boisier, 23’
All My Dreams on VHS / Toate visele mele pe VHS (Marea Britanie, 2008), regia: Timothy X. Atack, 14’
Anthem / Himnon / Imn (Israel, 2008), regia: Elad Keidan, 36’
The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe (Australia, 2008), regia: Martha Ansara, 12’
Oli’s Wedding / Nunta lui Oli (Romania, 2009), regia: Tudor Jurgiu, 22’

CINEMATECA EFORIE

12.00 – Countries in Focus: Serbia
The Age of Virginity / Decak Koji Je Bio Suvise Nevin / Varsta Virginitatii (Serbia, 2007), regia: Danilo Bećković, 7’
The Janitor / Domar / Omul de serviciu (Serbia, 2007), regia: Nikola Vulovic, 29’
Snare Drum / Dobos / Tobosarul (Serbia, 2008), regia: Mihajlo Jevtic, 15’
Feathers in Flames / Perje U Plamenu / Fulgi in flacari (Serbia, 2008), regia: Igor Coric, 4’
Vuk (Serbia, 2004), regia: Danilo Bećković, 25’

15.00 – Future Shorts
Lies / Logner / Minciuni (Suedia, 2008), regia: Jonas Odell, 13’
The Bloody Olive / Maslina sangeroasa (Belgia, 2006), regia: Vincent Bal, 11’
Who’s Gonna Save My Soul / Cine imi va salva sufletul (SUA, 2008), regia: Chris Milk, 5’
Palindrome / Palindrom (Brazilia, 2001), regia: Philippe Barcinski, 11’
Zzz Is Playing: Grip (Olanda, 2007), regia: Roel Wouters, 5’
Right Place / Locul potrivit (Japonia, 2004), regia: Kosai Sekine, 2’
Jojo In The Stars / Jojo printre stele (Marea Britanie, 2003), regia: Marc Craste, 5’
Ten Thousand Pictures of You / Zece mii de poze cu tine (Marea Britanie, 2006), regia: Robin King, 3’
Watching it rain / Ver Llover / Sa privesti ploaia (Mexic, 2006), regia: Elisa Miller, 14’

17.00 – Countries in Focus: Belgia
The Swimming Lesson / De Zwemles / Lectia de inot (Belgia, 2008), regia: Danny De Vent, 9’
Irinka and Sandrinka / Irinka et Sandrinka / Irinka si Sandrinka (Franta-Belgia, 2007), regia: Sandrine Stoianov, 15’
Stagman / Omul-Cerb (Belgia, 2007), regia: Virginie Gourmel, 23’
Ocean Boulevard / Boulevard l’Ocean / Bulevardul Oceanului (Belgia, 2007), regia: Celine Novel, 19’
Minitrip (Belgia, 2008), regia: Jean-Michel Vovk, 17’

19.00 – Best of Locarno – Leopards of Tomorrow
Wing, The Fish that Talked Back / Wing, pestisorul care vorbea (Olanda, 2007), regia: Ricky Rijneke, 13’
Not Available Today / Hoy No Estoy / Azi lipsesc (Argentina, 2007), regia: Gustavo Taretto, 8’
The Chorus / Koro / Corul (Belgia, 2004), regia: Guldem Durmaz, 13’
Dust Bowl Ha! Ha! / Recesiunea! Ha! Ha! (Canada, 2007), regia: Sebastien Pilote, 14’
Beheading of a Smiling Dog / Decapitarea unui caine zambaret (Elvetia / Marea Britanie, 2008), regia:  Georg Lendorff, 7’
Sticky / Schwitze / Lipicios (Elvetia, 2008), regia: Nicolas Steiner, 8’
Chyenne (Elvetia, 2004), regia: Alexander Meier, 5’
Wedding / Ohcet / Nunta (Slovenia, 2005), regia: Petar Pašić, 15’

21.00 – Robert Bosch Stiftung (I)
Amor Fati (Germania / Serbia & Muntenegru, 2005), regia: Dennis Todorovic, 16’
Splinter / Aschii (Germaniac/ Polonia, 2008), regia: Wojtek Wawszczyk, 17’
Grenzland / Granita (Germania-Polonia, 2008), regia: Nicole Volpert, 31’
Three Sisters & Andrey / Trei Surori & Andrey (Germania / Bulgaria, 2009), regia: Boris Despodov, 15’. Proiectie speciala, film in post-productie

Vineri, 3 aprilie

ORANGE CONCEPT STORE

10.00 – Discovering New Talents
Tom Luddy, Stefanie Roeders, Nicki Nikitin, Lucie Kalmar, Michele Driguez, Herve Le Phuez, Alessandro Marcionni, Christoffer Olofsson

12.00 – Seminar de co-productie
Frank Albers, Renate Roginas, Riina Sildos, Daniel Mitulescu, Jean-Yves Roubin

14.00 – Tom Luddy: The Telluride experience / Experienta Telluride

CINEMA SCALA

15.00 – Festival Cities: Tallinn
Physical Education / Kehaline Kasvatus / Educatie Fizica (Estonia, 2008), regia: Andres Tenusaar, 6‘
Dialogues / Dialogos / Dialoguri (Estonia, 2008), regia: Ulo Pikkov, 5‘
Little House / Vaike Maja / Casuta (Estonia, 2008), regia: Kristjan Holm, 6’
Berni’s Doll / Papusa lui Berni (Franta, 2008), regia: Yann Jouette, 11’
She Who Measures / Ona Koja Mjeri / Cea care masoara (Croatia, 2008), regia: Veljko Popovic, 7’
Love Triangle / Triunghiul iubirii (Marea Britanie, 2007), regia: Yasmeen Ismail, 3’
Black Peter / Must Peeter / Peter cel  Negru (Estonia, 2008), regia: Priit Paasuke, 21’
How to Kiss a Dead Girl / Kuidas Suudelda Surnud Tudrukut / Cum sa saruti o fata moarta (Marea Britanie / Estonia, 2008), regia: Monica Bravo, 26’

17.00 – Competitie III + Q&A
Fabulosul destin al lui Toma Cuzin (Romania, 2008), regia: Paul Negoescu & Vlad Trandafir, 11’
Taxi Wala (Franta, 2007), regia: Lola Frederich, 16’
Martians Go Home! / Martieni, plecati acasa! (Spania, 2007), regia: Dani Moreno, 20’
2 Birds / Smáfuglar / 2 porumbei (Islanda, 2008), regia: Runar Runarsson, 15’
Village in the Snow / La Neige au village / Zapada peste sat (Franta, 2008), regia: Martin Rit, 49’
Dogmeat / Hundefutter / Caine rau (Germania, 2007), regia: Till Kleinert, 15’

20.00 –  Competitie IV + Q&A
Picnic (Romania, 2008), regia: Raluca Mirescu, 14’
The Blindness of the Woods / Padurea oarba (Argentina, 2008), regia: Martin Jalfen & Javier Lourenco, 11’
Hinterland (Franta, 2007), regia: Geoffrey Boulange, 28’
Behind the Curtains / Tras los Visillos / Dupa perdea (Spania, 2008), regia: Gregorio Muro, 16’
The Dead Hear not the Bells / Le Mort n’entend pas sonner les cloches / Mortul nu aude clopotele (Franta, 2007), regia: Benjamin Mirguet, 29’
The Baby / Das Baby / Copilul (Germania, 2008), regia: Falco Jagau, 30’

CINEMATECA EFORIE

10.00 – Competitie I + Q&A (Reluare)
Legend of John the Inverted / Legende de Jean l’Inverse / Legenda lui Jean Sucitul (Belgia, 2008), regia: Philippe Lamensch, 18’
The Watch / El Reloj / Ceasul (Argentina, 2008), regia: Marco Berger, 15’
7109 KM (Polonia, 2008), regia: Marcin Philipowicz, 20’
Tiger Danny / Danut pleaca pe vapor (Romania, 2008), regia: Radu Potcoava, 27’
Lent Time / El Tiempo prestado / Timp pe datorie (Spania, 2008), regia: David Gonzales, 16’
A. Effect / Teoria distantarii (SUA, 2008), regia: Mike Ott, 15’
Grown Up / Yalda Gdola / Femeie in toata firea (Israel, 2008), regia: Dana Neuberg, 21’

12.30 – Competitie II + Q&A (Reluare)
Cherries / Recruti (Marea Britanie, 2008), regia: Tom Harper, 15’
Dressed / Vestido / Rochia (Chile, 2008), regia: Jairo Boisier, 23’
All My Dreams on VHS / Toate visele mele pe VHS (Marea Britanie, 2008), regia: Timothy X. Atack, 14’
Anthem / Himnon / Imn (Israel, 2008), regia: Elad Keidan, 36’
The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe (Australia, 2008), regia: Martha Ansara, 12’
Oli’s Wedding / Nunta lui Oli (Romania, 2009), regia: Tudor Jurgiu, 22’

15.30 – Countries in Focus: Israel
Vida (Israel, 2008), regia: Anat Malz, 18’
Insights / Kavanot / Priviri (Israel, 2007), regia: Dana Keidar, 13’
Homeland / Beit Avi / Patria (Israel, 2007), regia: Dani Rosenberg, 30’
A Way Out / Baderech  Hachutza / O cale de iesire (Israel,  2008), regia: Elad Pankovski, 18’
Tolya (Israel, 2006), regia: Rodeon Brodsky, 9’

18.00 – Festival Cities: Montpellier
It’s Sunday! / C’est Dimanche! / E duminica! (Franta, 2008), regia: Samir Guesmi, 30’
The Heart of Amos Klein / Le Coeur de Amos Klein / Inima lui Amos Klein (Israel / Franta / Olanda / Danemarca, 2008),: Michal Kranot, Uri Kranot, 15’
The Referee / L’arbitro / Arbitrul (Italia, 2008), regia: Paolo Zucca, 16’
The North Road / La Route du Nord / Drumul spre Nord (Liban / Franta, 2008), regia: Carlos Chahine, 25’
Wolfy / Vucko / Lupisor (Slovenia, 2007), regia: Matevz Luzar, 21’
Roots / Racines / Radacini (Elvetia / Turcia, 2008), regia: Eileen Hofer, 17’

21.00 – Semaine internationale de la critique
The Waiting / A Espera / Asteptarea (Brazilia, 2007), regia: Fernanda Teixeira, 15’
I Hear Your Scream / Ahendu Nde Sapukai / Iti aud tipatul (Argentina / Paraguay, 2008), regia: Pablo Lamar, 12’
The Copy of Coralie / La Copie de Coralie / Copia Coraliei (Franta, 2008), regia: Nicolas Engel, 22’
Next Floor / Etajul urmator (Canada, 2008), regia: Denis Villeneuve, 12’
Nosebleed / Hemoragie nazala (SUA, 2008), regia: Jeff Vespa, 9’
Skhizein (Franta, 2008), regia: Jeremy Clapin, 14’

Sambata, 4 aprilie

ORANGE CONCEPT STORE

10.00 – Seminar on script-writing / Seminar de script-writing
Tudor Voican, Razvan Radulescu
12.30 – MEDIA Desk
Prezentarea oportunitatilor de finantare MEDIA
Vladimir Simon, Valentina Miu, Eugen Cadaru

CINEMA SCALA

10.00 – California Dreamin’ (Nesfarsit) (Romania, 2007), regia: Cristian Nemescu, 155’

13.00 – To Kill a Killer / Sa ucizi un ucigas (SUA, 2004), regia: Ricardo Islas, sound-designer: Andrei Toncu, 94’

15.30 – Filme realizate de Cristian Nemescu & Andrei Toncu
La bloc oamenii mor dupa muzica (Romania, 1999), regia: Cristian Nemescu, 12’
Kitschitoarele.2 FM (Romania, 2000), regia: Cristian Nemescu, 17’
Mecano (Romania, 2001), regia: Daniel Serbanica, Cristian Nemescu, Florin Serban, 6’
Mihai si Cristina (Romania, 2001), regia: Cristian Nemescu, sound-designer: Andrei Toncu,15’
Poveste la Scara C (Romania, 2002), regia: Cristian Nemescu, sound recording: Andrei Toncu,15’
Marilena de la P7 (Romania, 2006), regia: Cristian Nemescu, sound-designer: Andrei Toncu,45’
Sagrada Familia (Romania, 1999), regia: Doru Nitescu, sound-designer: Andrei Toncu, 9’
Fragile (Romania, 2000), regia: Doru Nitescu, sound-designer: Andrei Toncu,9’
Cadere libera (Romania, 2000), regia: Dorin Stana, sound-designer: Andrei Toncu, 12’
Munceste acum! (Romania, 2001), regia: Ion Puican, sound-designer: Andrei Toncu, 14’
Alinuta (Romania, 2006), regia: Matei Branea, sound-designer: Andrei Toncu, 1’
Lampa cu caciula (Romania, 2006), regia: Radu Jude, sound-designer: Andrei Toncu, 23’
Remiza (Romania, 2008), regia: Valeriu Stihi, sound-designer: Andrei Toncu, 2’

19.00 – Festivitatea de premiere

20.30 – Proiectia filmelor premiate

CINEMATECA EFORIE

10.00 – Competitie III + Q&A (Reluare)
Fabulosul destin al lui Toma Cuzin (Romania, 2008), regia: Paul Negoescu & Vlad Trandafir, 11’
Taxi Wala (Franta, 2007), regia: Lola Frederich, 16’
Martians Go Home! / Martieni, plecati acasa! (Spania, 2007), regia: Dani Moreno, 20’
2 Birds / Smáfuglar / 2 porumbei (Islanda, 2008), regia: Runar Runarsson, 15’
Village in the Snow / La Neige au village / Zapada peste sat (Franta, 2008), regia: Martin Rit, 49’
Dogmeat / Hundefutter / Caine rau (Germania, 2007), regia: Till Kleinert, 15’

12.30 –  Competitie IV + Q&A (Reluare)
Picnic (Romania, 2008), regia: Raluca Mirescu, 14’
The Blindness of the Woods / Padurea oarba (Argentina, 2008), regia: Martin Jalfen & Javier Lourenco, 11’
Hinterland (Franta, 2007), regia: Geoffrey Boulange, 28’
Behind the Curtains / Tras los Visillos / Dupa perdea (Spania, 2008), regia: Gregorio Muro, 16’
The Dead Hear not the Bells / Le Mort n’entend pas sonner les cloches / Mortul nu aude clopotele (Franta, 2007), regia: Benjamin Mirguet, 29’
The Baby / Das Baby / Copilul (Germania, 2008), regia: Falco Jagau, 30’

15.30 – Prietenii Festivalului II + Q&A
Renovare (Romania, 2009), regia: Paul Negoescu, 25’
Megatron (Romania, 2008), regia: Marian Crisan, 14’
Fata galbena care rade (Romania, 2008), regia: Constantin Popescu Jr., 15’
O tigara aprinsa (Romania, 2008), regia: Andrei-Dan Staruiala, 9’
Numele meu este… (Romania, 2008), regia: Dorin Moldoveanu, 11’
Pentru el (Romania, 2008), regia: Stanca Radu, 8’
Punga la romani (Romania, 2008), regia: Malina Ionescu, 4’
Transfert (Canada, 2008), regia: Guillaume Paquin-Boutin, 6’
Vera vs. Ursul de biblioteca (Romania, 2009), regia: Luiza Parvu, 9’

Duminica, 5 aprilie

CINEMATECA EFORIE

11.00 – Semaine internationale de la critique (Reluare)
The Waiting / A Espera / Asteptarea (Brazilia, 2007), regia: Fernanda Teixeira, 15’
I Hear Your Scream / Ahendu Nde Sapukai / Iti aud tipatul (Argentina / Paraguay, 2008), regia: Pablo Lamar, 12’
The Copy of Coralie / La Copie de Coralie / Copia Coraliei (Franta, 2008), regia: Nicolas Engel, 22’
Next Floor / Etajul urmator (Canada, 2008), regia: Denis Villeneuve, 12’
Nosebleed / Hemoragie nazala (SUA, 2008), regia: Jeff Vespa, 9’
Skhizein (Franta, 2008), regia: Jeremy Clapin, 14’

13.00 – Robert Bosch Stiftung II
Village of Socks / Satul sosetelor (Germania / Romania, 2006), regia: Ileana Stanculescu, 78’

15.00 – Best of Locarno – Leopards of Tomorrow (Reluare)
Wing, The Fish that Talked Back / Wing, pestisorul care vorbea (Olanda, 2007), regia: Ricky Rijneke, 13’
Not Available Today / Hoy No Estoy / Azi lipsesc (Argentina, 2007), regia: Gustavo Taretto, 8’
The Chorus / Koro / Corul (Belgia, 2004), regia: Guldem Durmaz, 13’
Dust Bowl Ha! Ha! / Recesiunea! Ha! Ha! (Canada, 2007), regia: Sebastien Pilote, 14’
Beheading of a Smiling Dog / Decapitarea unui caine zambaret (Elvetia-Marea Britanie, 2008), regia:  Georg Lendorff, 7’
Sticky / Schwitze / Lipicios (Elvetia, 2008), regia: Nicolas Steiner, 8’
Chyenne (Elvetia, 2004), regia: Alexander Meier, 5’
Wedding / Ohcet / Nunta (Slovenia, 2005), regia: Petar Pašić, 15’

17.00 – Prietenii Festivalului II (Reluare)
Renovare (Romania, 2009), regia: Paul Negoescu, 25’
Megatron (Romania, 2008), regia: Marian Crisan, 14’
Fata galbena care rade (Romania, 2008), regia: Constantin Popescu Jr., 15’
O tigara aprinsa (Romania, 2008), regia: Andrei-Dan Staruiala, 9’
Numele meu este… (Romania, 2008), regia: Dorin Moldoveanu, 11’
Pentru el (Romania, 2008), regia: Stanca Radu, 8’
Punga la romani (Romania, 2008), regia: Malina Ionescu, 4’
Transfert (Canada, 2008), regia: Guillaume Paquin-Boutin, 6’
Vera vs. Ursul de biblioteca (Romania, 2009), regia: Luiza Parvu, 9’

19.30 – Proiectia filmelor premiate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top