You are here
Home > Berlinale > Interviuri: Mammoth (Gael Garcia Bernal, Lukas Moodysson)

Interviuri: Mammoth (Gael Garcia Bernal, Lukas Moodysson)

La conferinta de presa ce a urmat vizionarii filmului Mammoth au sosit: regizorul Lukas Moodysson, actorii Gael Garcia Bernal, Marife Necesito, Sophie Nyweide, Martin Delos Santos, Jan Nicdao, precum si producatorul Lars Jonsson.

img_0706

GAEL GARCIA BERNAL la Berlinale 2009 (foto de Cristofor Lazarescu).

Iata ce au raspuns intrebarilor jurnalistilor:

Rep: Cum a fost sa joci in acest film?
Gael Garcia Bernal: Am jucat doar in jumatate din film, asa ca pot spune ca am trait doar in jumate de film (rade). Dar a fost o experienta extraordinara. Este o poveste complexa, viscerala. Ne-am scufundat cu totii in atmosfera filmului. Am filmat in Thailanda 5 saptamani si ne-am simtit bine spunand povestea pe care ati vazut-o.

Rep: Tu vii din Filipine. In Europa sosesc multe femei care lucreaza ca babysitter, dar nu-si pot lua copii cu ele, decat dupa 5 ani de zile. Ce parere ai despre acest lucru?
Marife Necesito
: Este foarte alarmant. Despre asta este filmul. Cata nevoie avem unul de altul, si ca trebuie sa fim o mama sau un tata bun pentru copiii nostri, nu conteaza numai banii in viata.

Rep: Cum combini actoria cu productia de filme? Ca actor, dar si sutinator al filmelor mexicane? Cum combini munca cu viata de familie?
Gael Garcia Bernal: Cele doua trebuie sa se combine la un moment dat. Familia este importanta. Altfel necesitatile noastre nu sunt satisfacute complet. Filmul ridica o intrebare: cum combini viata si familia cu munca? Daca le desparti, poate nu e o abordare buna. Poate trebuie sa gandesti ca familia e o parte din tot.

img_0699

GAEL GARCIA BERNAL si LUKAS MOODYSSON la Berlinale 2009 (foto de Cristofor Lazarescu).

Rep: Primele tale filme au creat ceva discutii in Scandinavia, va fi si cu acesta la fel?
Lukas Moodysson
: Nu am o problema daca filmul place sau nu cuiva. Nu fac filme pentru a crea dezbateri. Creez filme pentru a exprima ce e in inima mea.

Rep (pentru cei 3 copii din film): Mi-a placut cum ati jucat, cum vedeti voi filmul? Si daca este primul film pentru voi.
Sophie Nyweide
: Pentru mine nu e primul film, e al cincilea, si am 8 ani jumate. A fost minunat sa lucrez cu Gael si Michelle si Marife. A fost o echipa minunata. (toata lumea rade si aplauda).
Martin Delos Santos: Cred ca filmul este foarte bun, sa-l urmareasca toata lumea. Este al doilea film al meu si a fost frumos a lucrez cu Lukas si sper sa mai lucrez cu el.
Jan Nicdao: Eu am 12 ani. Sunt de acord cu Sophie si Martin. Filmul e valoros, si sper ca Lukas sa mai faca si altele la fel.

Rep: Am fost surprinsa de filnalul filmului. Ce ne poti spune?
Lukas Moodysson: Lumea vede finalul in multe feluri. Pentru unii este trist, pentru unii este bun. Eu vad finalul intr-un singur fel, spectatorii il vad in mai multe feluri. Deci prefer sa nu raspund la intrebare.

Rep: Acum ca esti tata, experienta cu Mammoth te-a schimbat?
Gael Garcia Bernal: Da, dar ar fi rau sa spun ca nu m-a schimbat. E ca si cum ai intreba daca atunci cand faci prima oara baie in ocean, ti-a schimbat acest lucru relatia cu apa… Sau de exemplu, atunci cand interpretezi un criminal, nu trebuie sa omori pe cineva ca sa vezi cum e. Bineinteles ca m-a schimbat, in mai multe feluri.

Rep: Muzica este foarte personala in film…
Lukas Moodysson: Sunt foarte interesat de muzica din filmele mele. Aici am combinat melodiile cu muzica scrisa pentru film si cred ca muzica e intuitiva. Functioneaza sau nu. Sunt atent si la versuri – sunt foarte importante.

Rep: De ce ai ales sa spui povestea in felul asta, sin u intr-un fel experimental, ca in Contender?
Lukas Moodysson
: Fiecare film este experimental. Procesul realizarii lui este ca un laborator. Eu incerc sa vorbesc in mai multe feluri. In A Hole in My Heart am simtit nevoia sa tip. Si am tipat. Dupa, am facut un film unde am vorbit in soapta. Acum, am simtit nevoia sa vorbesc cu voce tare, si l-am facut pe acesta.

Rep: Care a fost perioada de productie si care a fost bugetul filmului?
Lars Jonsson
: Bugetul a fost de 10 mil. $. Am dorit sa detin controlul asupra peoiectului, asa ca l-am finantat din Scandinavia si Berlin. Am filmat in Thailanda, Hong Kong si Filipine. S-a lucrat la 23 de versiuni de scenariu, de-a lungul unui an si jumatate. Plus foarte multa munca de cercetare.

Rep: (catre Jan Nicdao, unul dintre copii actori din film): Cum intelegi tu ce vrea sa faca Lukas in film?
Jan Nicdao
: Copiii sunt viitorul lumii, si apreciez ca Lukas vrea sa arate asta.

img_0703

LUKAS MOODYSSON la Berlinale 2009 (foto de Cristofor Lazarescu).

Rep: Am obervat ca exista o oarecare asemanare cu filmul Babel, cum poti comenta?
Lukas Moodysson: N-am vazut Babel, si asta pentru ca cineva mi-a spus ca seamana cu Babel, asa ca nu m-am dus sa-l vad. Dar daca mai multe filme folosesc aceasta tema, inseamna ca exista un adevar in asta.
Gael Garcia Bernal: Cred ca pot sa spun si eu ceva aici, pentru ca am vazut ambele filme (rade si el si sala la fel – GGB a jucat si in Babel – n.r.). Ambele filme sunt diferite. In Babel e vorba despre coincidente. Aici despre anumite subiecte. In Mammoth este o conexiune mai abstracta. In Babel se folosesc alte unelte. Mammoth este foarte diferit. Au fost multe filme care se intampla in acelasi timp, in locuri diferite din lume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top