You are here
Home > Featured > Jerzy Skolimowski a venit la B-EST

Jerzy Skolimowski a venit la B-EST

Aseara, la cinema Studio, intr-o sala arhiplina in care studenti, invitati si platitori de bilet au acceptat, in egala masura, sa stea chiar si in picioare, Festivalul International de Film B-EST a difuzat unica proiectie a celui mai nou film al regizorului polonez Jerzy SkolimowskiFour Nights with Anna.

skolimowski

JERZY SKOLIMOWSKI la B-EST 2009.

Dupa film si cateva minute bune de aplauze, invitatul de onoare al festivalului, Jerzy Skolimowski, a raspuns pe larg intrebarilor celor prezenti.

Astazi cea de-a 3-a zi a festivalului incepe in forta cu Chiko, regizat de debutantul Ozgur Yildirim si produs de Fatih Akin. Filmul din competitia acestei zile prezinta povestea lui Chiko si a prietenului sau cel mai bun care considera ca banii, puterea si respectul sunt singurele lucruri importante pentru reusita unor tineri de origine turca din ghetourile orasului Hamburg.

Incepand cu ora 18:00 incepe Seara Filmului Israelian, in cadrul careia va putea fi vizionat cel mai recent succes de casa israelian, Shiva, in regia si scenariul lui Ronit Elkabetz si Shlomi Elkabetz. Actiunea filmului are loc in anul 1991 si prezinta tragedia unei familii israeliene in plina desfasurare a Razboiului din Golf.

gonzo

De la ora 20:30 va incepe documentarul eveniment Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson. Regizorul Alex Gibney, laureat al premiului Oscar, si producatorul Grayden Carter ne prezinta viata incredibil de adevarata a inventatorului jurnalismului Gonzo, Hunter S. Thompson. Documentarul este narat de unul dintre cei mai apropiati prieteni ai jurnalistului, actorul Johnny Depp.

Maine seara, festivalul B-EST ne ofera, in premiera absoluta pe ecranele din Romania, Cea mai fericita fata din lume, primul lung metraj al unuia dintre cei mai premiati regizori romani, Radu Jude. Proiectia va incepe la ora 18:00 si va avea loc in prezenta regizorului si a echipei de filmare.

Dupa film, suntem invitati la un “double bill” de exceptie – primele doua documentare produse de HBO Romania, Apocalipsa dupa soferi, in regia lui Alexandru Solomon si Nunti, muzici si casete video, in regia lui Tudor Giurgiu. De asemenea, ambele proiectii vor avea loc in prezenta regizorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top