You are here
Home > Festivaluri > Green Planet Blues incepe in Ceasul al 11-lea

Green Planet Blues incepe in Ceasul al 11-lea

Green Planet Blues aduce pentru prima oara intr-un cinematograf romanesc documentarul creat, produs si narat de idolul multor generatii, Leonardo DiCaprio, pasionantul The 11th Hour / Ceasul al 11-lea, in regia Leilei Conners Petersen si Nadiei Conners.
 
Filmul incearca sa provoace asumarea rolului de generatie-pivot catre un viitor comun mai bun atat pentru noi cat si pentru Planeta. El va fi difuzat in cadrul deschiderii oficiale a primei editii, pe 17 ianuarie 2009, incepand cu ora 20.30.
 
Cei peste 50 de specialisti, activisti si politicieni intervievati, printre care fostul presedinte rus Mihail Gorbaciov, fizicianul Stephen Hawking si Wangari Maathai, laureata cu premiul Nobel pentru proiectele ei de Dezvoltare Durabila, explica necesitatea unei schimbari urgente generate de conlucrarea dintre politic, economic si tehnologia existenta, in ideea reinventarii stilului nostru de viata.
 
Documentarul Saving Luna este cel care va inchide, in prezenta regizoarei canadiene Suzanne Chisholm, prima editie a Green Planet Blues, luni, 19 ianuarie 2009. Fiind unul dintre cele mai apreciate documentare eco ai ultimilor ani si detinator a peste 20 de premii internationale, povestea neobisnuitului pui de balena a primit o reactie deosebit de buna atat din partea publicului cat si din partea criticii: “este una dintre cele mai seducatoare povesti” afirma revista americana indieWIRE.
 
In aceeasi seara, inaintea proiectiei filmului de inchidere va avea loc premierea castigatorilor Green Teen Spirit iar reprezentantii liceenilor din Sinaia vor oferi, la randul lor un premiu simbolic unui film vazut in decursul celor 3 zile de maraton cinematografic la Green Planet Blues.
 
Informatii suplimentare despre GREEN PLANET BLUES se gasesc pe site-ul oficial www.greenplanetblues.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top