You are here
Home > Featured > Fest’Asia 2009 – Gata de start!

Fest’Asia 2009 – Gata de start!

Proiectia, in premiera absoluta in Romania, a lung-metrajelor din seria Ochiul / Gin gway / The Eye, trilogia horror a fratilor Oxide si Danny Pang produsa in Hong Kong si Tailanda, este unul dintre highlight-urile a celei de-a patra editii a Fest’Asia, singurul festival de film asiatic din Europa Centrala si de Est, desfasurat in perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, in Bucuresti.

Cele trei filme-cult (Gin Gway – 2002), Gin Gway 2 – 2004), Gin Gway 10, produs in 2005) au obtinut premii la festivaluri importante ale genului, precum Saptamana Filmului Fantastic de la Malaga, Festivalurile de Film Fantastic de la Uppsala sau  Koln, fiind prezentate in proiectii speciale la Cannes, Rotterdam sau Toronto.

festasia 

Sub sloganul A Totally Different Experience for The Eye, Fest’Asia revine in peisajul cultural bucurestean cu o editie care se anunta mai vie ca niciodata: intre 19 si 28 iunie, la Cinema Scala, peste 40 de filme provenind atat din tari asiatice cu traditie in cinematografie (Coreea de Sud, Japonia, China), cat si din Malaezia, Tailanda sau chiar Coreea de Nord alcatuiesc un program care ii va rasfata pe iubitorii de film asiatic din Romania cu cele mai apreciate productii recente de la est de Urali, productii multipremiate la importantele festivaluri de la Cannes, Berlin, Venetia, Rotterdam sau Toronto.

Asa cum si-a obisnuit deja spectatorii inca de la primele trei editii, Fest’Asia programeaza patru sectiuni show-case: Panorama (lung metraje recente), Trilogia (programand cele trei filme din seria Ochiul), Anim’Asia (filme asiatice de animatie) si Short’Asia (peste 20 de scurt metraje recente).

Pe langa filme, publicul festivalului va putea sa se familiarizeze cu spiritul asiatic la barul cu produse specifice Asiei care va fi amenajat in holul Cinema Scala, decorat, si el, intr-o maniera tipic asiatica.

Vlad Ilicevici, director executiv Fest’Asia si unul dintre selectionerii festivalului, alaturi de Laurentiu Bratan si Mihai Mitrica, spune ca „filmul asiatic are un public foarte bine definit in Bucuresti si in Romania.

Pentru acest public, suficient de numeros si foarte fidel, merita sa existe Fest’Asia – un festival unic in Europa Centrala si de Est – care sa mentina o legatura necesara intre cinematograful asiatic si spectatorii sai din aceasta parte a lumii.” 

Fest’Asia este organizat de Asociatia Culturala Estenest si de Ogilvy Group. Dani Macarie, Group Creative Director Ogilvy, declara: „In 2004 am fost la Fest’Asia fara sa stiu ca era Fest’Asia. Am vazut doua filme si tot n-am aflat care e numele festivalului. Anul acesta, le-am promis partenerilor nostri de la Estenest ca Fest’Asia va deveni un nume”.

Abonamentele si pass-urile pentru 10 proiectii au fost puse deja in vanzare in reteaua Bilet.ro, la preturile de 100, respectiv 50 RON fiecare, urmand ca biletele pentru o singura proiectie sa fie puse in vanzare o data cu definitivarea si anuntarea programului proiectiilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top