You are here
Home > Cannes > Coppola si-a prezentat noul film la Cannes 2009

Coppola si-a prezentat noul film la Cannes 2009

Dupa o seara magica de deschidere, in care noua animatie de la Pixar, Up, a facut senzatie, ziua de ieri a oferit primele filme sumbre si controversate ale festivalului.

upcannes

De la stanga la dreapta: regizorul animatiei UP, Pete Docter, cantaretul si actorul francez Charles Aznavour si producatorul executiv al filmului, John Lasseter, prezenti la Cannes 2009.

In competitie, intii a rulat Fish Tank, noul film al regizoarei Andrea Arnold (revelatia editiei 2007, cu Red Road), care a impresionat placut, mai ales prin prestatia extraordinara a tinerei actrite Katie Jarvis, despre care se spune deja ca ar putea fi luata in considerare pentru un premiu in seara de gala.

A urmat Spring Fever, filmul interzis al regizorului chinez Lou Ye, care a fost nevoit sa-l filmeze pe ascuns, in Franta, dupa ce a primit o interdictie de 5 ani in tara lui. Filmul e o poveste de dragoste intre homosexuali, care insa nu i-a impresionat deloc pe majoritatea criticilor de film.

copolla

Francis Ford Coppola.

Unul din cele mai asteptate evenimente ale zilei a avut loc insa in sectiunea Director’s Fortnight, o categorie paralela festivalului propriu-zis, in care a rulat noul film al lui Francis Ford Coppola (foto), numit Tetro. O productie 100% independenta, alb-negru, cu Vincent Gallo in rolul principal, si prima poveste originala a lui Coppola din ultimii 35 de ani, de la The Conversation.

Tetro a ajuns in Director’s Fortnight, si nu la festivalul propriu-zis, dupa ce filmul nu a fost acceptat in competitia oficiala. Lui Coppola i s-a propus prezentarea filmului ca o proiectie speciala, in prime-time, insa regizorul a refuzat, preferand sa-si inscrie productia in categoria „rivala”.

politistadjectiv

Politist, adjectiv.

Ziua de azi aduce cu ea, printre altele, si premiera noului film al lui Corneliu Porumboiu, Politist, adjectiv, ce ruleaza in sectiunea Un certain regard.

Ramaneti alaturi de CineFan.ro. De saptamana viitoare, site-ul vostru preferat de filme se va afla pe Croazeta de unde va vom tine la curent cu tot ce misca la Cannes 2009!

Lasă un răspuns

Top