You are here
Home > Featured > Ce am mai vazut la NexT

Ce am mai vazut la NexT

Am promis ieri ca azi voi posta ce am reusit sa mai vad, este vorba de calupul competitional 4. Asadar sa incepem:

Picnic (Romania 2008, r. Raluca Mirescu)
Un scurt metraj de care auzisem numai lucruri bune, dar care m-a dezamagit. Poate ca ma asteptam eu la mai mult din partea lui. Pe scurt, un schimb de genti pune in miscare o serie de evenimente dramatice.

The Blindness of the Woods (Argentina 2008, r. Martin Jalfen, Javier Lourenco)
Un scurt metraj cu accente porno, dar realizat cu oameni imbracati in costume de papusi. Foarte amuzant, a starnit hohote de ras in sala la Scala. O femeia oarba care traieste intr-o padure gaseste mai mult decat alinare cand un taietor de lemne ii ofera atat lemne cat si placere… Dar un voyeur o va apara pe femeie in momentul in care isi da seama ca taietorul de lemne profita de ea. Amuzant si haios.

Hinterland (Franta 2007, r. Geoffrey Boulange)
O poveste dramatica despre o mama si copii sai care cutreiera muntii. Insa atunci cand unul dintre copii paraseste drumurile stiute ale muntelui si ajunge cu fratele sau intr-un loc retras, gaseste aici un cal accidentat. Va trebui urgent luata o decizie. Calul este grav lovit si nu va mai putea merge… Mama lor nu este de acord, dar fiul cel mare decide sa fie curajos si sa omoare calul… Un film sentimental care are grija atat la povestea spusa, cat si la jocul actorilor.

behind

Tras los Visillos / Behind the Coutains (Spania 2008, r. Gregorio Muro) – FOTO
Un tip vrea sa lase in urma trecutul intunecat, asa ca apeleaza la chirurgie plastica pentru a-si schimba fata. Dar paranoia il impiedica sa-si atinga telul: acela de a evada. O poveste horror in care rasturnarile de situatie se tin lant. Foarte misto si inventiv, mi-a placut mult de tot (da, stiu… pasiunea mea ptr horror…).

Le mort n’etand pas soner les cloches / The Dead Hear not the Bells (Franta 2007, r. Benjamin Mirguet)
O poveste in care dialogurile se poata in latina si in care un camatar din secoul XIII contempla destinul sufletului sau in ultima zi pe care o are pe Pamant. Un scurt metraj extrem de lung pentru subiectul pe care il trateaza (29 min) si care m-a plictisit teribil.

Das Baby / The Baby (Germania 2008, r. Falco Jagau)
Ultimul film din competitie este unul care mi-a placut extrem de mult. Povestea unei tinere de 18 ani, care la 4 zile dupa ce a nascut asteapta sa fie externata din spital. Dar in acea zi la salonul de pediatrie pluteste o atmosfera stranie. Ea va descoperi ca fiul ei a disparut fara urma si ca poate fi victima unui complot, avand in vedere ca toate asistentele se poarta foarte straniu cu ea.

La proiectii, ca si la calupul de dinainte au fost prezenti si cativa dintre membrii echipelor de productie ale filmelor (regizoarea Raluca Mirescu, producatorul scurt metrajului Blindness of the Woods, co-regizorul de la Behind the Courtains, producatorul de la The Dead Hear not the bells si sound designerul de la The Baby), care au purtat un dialog cu publicul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top