You are here
Home > Featured > Boogie – vineri la Antena 1!

Boogie – vineri la Antena 1!

Antena 1 are onoarea sa prezinte, vineri, 1 Mai, de la ora 22:30, in premiera la televiziune, cel mai recent film al tanarului regizor Radu Muntean, Boogie, o productie MultiMedia Est si Antena 1 care a cucerit publicul si criticii la Festivalul de Film de la Cannes.

Dragos Bucur joaca rolul pricipal: Bogdan Ciocazanu, un barbat trecut de 30 de ani venit la mare de 1 Mai cu sotia insarcinata (Anamaria Marinca) si fiul lor in varsta de patru ani (Vlad Muntean, fiul regizorului).

Intamplator, ei se intalnesc cu doi vechi prieteni de-ai lui Bogdan (Mimi Branescu, Adrian Vancica), fostii lui parteneri lui de betii, origii si nopti pierdute.

boogie1

Ademenit de amintirea tineretii rebele, de gustul aproape uitat al libertatii absolute si al lipsei de responsabilitati, Bogdan isi lasa nevasta si copilul la hotel si porneste intr-o nebunie de o noapte alaturi de fostii tovarasi de nebunii.

Finalul escapadei sale contine un dureros adevar, recunoscut cu amaraciune de toti spectatorii trecuti de 30 de ani din fiecare tara in care a fost difuzat filmul lui Radu Muntean. Dovada stau incasarile de la box office, precum si numarul de tari care au achizitionat drepturile de difuzare ale lui Boogie.

Lansat in premiera mondiala in urma cu un an in cadrul sectiunii Quinzaine de Realisateurs de la Cannes, Boogie a fost nominalizat la premiile Academiei Europene de Film, precum si selectionat in aproape 20 dintre cele mai prestigioase competitii cinematografice din lume, printre care: Karlovy Vary, Hong Kong, TIFF, Stockholm, Zurich, Melbourne, Sarajevo, Festivalul International de Film din Hamptons, unde a luat premiul pentru cel mai bun scenariu, festivalul de la Palic, unde a obtinut Premiul Special al Juriului si Anonimul – Cea mai buna regie.

boogie2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top