You are here
Home > Featured > 11 filme de debut in competitia Iasi International Film Festival 2009

11 filme de debut in competitia Iasi International Film Festival 2009

Prima editie a Iasi International Film Festival prezinta 11 filme de debut in competitia de lung metraj fictiune, dintre care trei romanesti.

Astfel, printre filmele din competitia de lung metraj se numara Cea mai fericita fata din lume, lung metrajul de debut al regizorului Radu Jude, co-productia romano-englezo-maghiara Katalin Varga¸ in regia lui Peter Strickland, dar si Pa-Ra-Da¸o co-productie Italia / Franta / Romania, in regia lui Marco Pontecorvo.

iiff1zombie 

Totodata, Moon, in regia britanicului Duncan Jones, Rudo y Cursi (SUA / Mexic), in regia lui Carlos Cuarón, Battle in Seattle (SUA / Canada / Germania), de Stuart Townsend, si Munyurangabo (Rwanda / SUA), in regia lui Lee Isaac Chung, se lupta pentru trofeul IIFF.

In competitie se mai regasesc si lung metrajele Only, o productie canadiana in regia lui Simon Reynolds si Ingrid Veninger, The Messenger (SUA), in regia lui Oren Moverman, Les grandes personnes (Franta / Suedia), in regia lui Anne Novion, si co-productia Franta-Marea Britanie Franklyn, in regia lui Gerald McMorrow.

iiff2chaplin

Pe de alta parte, competitia de documentar aduce la Iasi 17 filme, printre care se numara Constantin si Elena, in regia lui Andrei Dascalescu, A fost odata in Transilvania¸ in regia Manuelei Morar, dar si The September Issue¸ o productie Statele Unite ale Americii, in regia lui R.J. Cutler, si Tyson¸in regia lui James Toback.

De asemenea, Iasi International Film Festival aduce 31 de filme in competitia de scurt metraj. Printre acestea se regasesc regizori precum Tudor Jurgiu (Nunta lui Oli), Igor Cobileanski ((Plictis) si Inspiratie), Mircea Nestor (Tarantyno), Andrei Cohn (Inainte si dupa 22.12.1989), Ruxandra Ghitescu (Nina), dar si Katrin Gebbe (Sores & Sirin), Piotr J. Lewandowski (Janek) sau Charlie Graley (Crazy Hands).

In ceea ce priveste competitia de animatie, aceasta numara 17 filme, dintre care Arhitectura e oarba, de Oana Gheorgiu, New Pictures from Mars si Pimpin’ Planet Mars, in regia norvegienilor Rune si Erik Eriksson, si Elephants, in regia lui Sally Pearce.

Prima editie a Festivalului International de Film de la Iasi – IIFF se desfasoara in perioada 25 septembrie – 3 octombrie 2009 si este organizat de Asociatia Romana de Film Independent si Primaria Municipiului Iasi, in parteneriat financiar si cultural cu Centrul National al Cinematografiei.

Parteneri: Institutia Prefectului Judetului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Politehnica, Universitatea Agronomica, Universitatea de Arte si Asociatia de Film si Televiziune din Iasi.

Parteneri media: Adevarul de Seara, 24 Fun, Radio Guerrilla, TVR 3, TVR Iasi, Flacara Iasiului, Iasi Plus, Ziarul de Iasi.

Parteneri media online: CineFan.ro, CinemaRx.ro, Port.ro, Videofil.ro, 121.ro, Hotnews.ro, HBOClub.ro, Mediafax.ro, SensoTV.ro, InOras.ro

Detalii se pot gasi pe site-ul oficial: www.iasifilmfest.ro

One thought on “11 filme de debut in competitia Iasi International Film Festival 2009

  1. Excelent! Iaşiul avea nevoie de aşa ceva! Am fost la „The Boat that Rocked”, felicitări pentru includerea în festival (că tot se spunea la discuţia de după că s-au tras nişte parâme pt. asta). Mi-ar fi plăcut să fie mai interactivă discuţia (adică să fie interactivă, că n-a fost; „rain man” nu se pune), dar asta nu ne dovedeşte decât că publicul nu e educat, că se crispează în faţa unui dialog de acest gen şi se mulţumesc să admire doar.

    În mare (şi în mic de altfel), îmi place, mi-am făcut program, mi-am stabilit escapadele de la prăvălie şi aştept cu nerăbdare „Francesca”. Nu ştiu de ce, dar am un presentiment că va fi un mare succes.

    La mai mare, la mai multe şi la cât mai bune!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top