You are here
Home > Generale > Restul e tacere…

Restul e tacere…

Din acest weekend spectatorii pot vedea in sfarsit pelicula lui Nae Caranfil, Restul e tacere.

Cand l-am vazut anul trecut la TIFF, am asteptat cu sufletul la gura ora 23,30 cand a fost prezentat in premiera mondiala Restul e tacere, noul film al lui Nae Caranfil. Daca pot spune asa am vazut atunci „a movie 20 years in the making...” pentru ca atat a trecut de la prima scriere a scenariului si pana in momentul intalnirii cu publicul. Caranfil chiar a glumit atunci spunand „s-a nascut dupa 19 ani, in laboratoarele Kodak„.

Despre film, ce sa mai spun… am fost impresionat si atunci, dar si acum revazandu-l. Este o productie gradioasa din toate punctele de vedere si foarte bine realizata. O super-productie care nu seamana cu nimic din ce s-a mai facut pana acum la noi. Filmat in cinemascop, si cu secvente care sunt absolut naucitoare, efecte speciale, desfasurari de forte (eu fusesem acum doi ani pe platourile de filmare si deci stiam la ce sa ma astept, si tot am fost extraordinar de surprins), filmul nu poate sa nu atraga atentia spectatorilor.

Povestea haioasa (pana la un punct) a realizarii primului film romanesc, Independenta Romaniei, din 1911 ii da prilejul lui Caranfil sa realizeze cel mai indraznet film al sau de pana acum, o pelicula care sper sa aibe succesul de public pe care il merita. Conform producatorului Cristian Comeaga se spera chiar la o nominalizare pe lista scurta a propunerilor pentru Oscar 2009. Noi in dorim mult succes, si multi spectatori.

Si voi incheia in nota filmului, cu o fraza spusa de personajul Leon (Ovidiu Niculescu):

„Si asta-i doar inceputul copii… o sa cucerim lumea cu filmele noastre… O sa cucerim lumea!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top