You are here
Home > Berlinale > Berlinale – DAY 8

Berlinale – DAY 8

DAY 8 – joi 14 februarie 2008
 
Azi am facut cateva cumparaturi. Am gasit un magazin de DVD-uri cu preturi mai ieftine si mi-am luat cateva. Aveam si o oferta, de 3 DVD-uri la 15 euro. Ceea ce e super ok.
 
La ora 15,30 am fost sa vad un film care mi-a placut: Il y a longtems que je t’aime (Franta, r. Philippe Claudet).
 
Unul dintre cei mai de succes scenaristi din Franta isi face debutul regizoral cu acest film. Drama prezinta povestea a doua surori Juliette (Kristin Scott Thomas) si Lea (Elsa Zylberstein). Prima si-a petrecut 15 ani in inchisoare si a fost izolata complet de familie. Sora ei, Lea o ia in grija si o aduce in orasul in care locuieste cu sotul si cele doua fiice.
 
Filmul dezvaluie treptat motivele pentru care sora cea mare a fost la inchisoare, si urmareste relatia dintre membrii familiei si in special dintre cele doua surori.
 
Chiar daca uneori devine previzibil, filmul este unul emotionant care a tinut in scaune o sala intreaga timp de 1 ora si 50 de minute, la final toti spectatorii aplaudand.
 
Iesind de la film, m-am hotarat sa-mi indeplinesc o dorinta a mea mai veche: sa vad un film IMAX. Asa ca am traversat strada, la cinematograful IMAX® si mi-am luat bilet (8,50 Euro) la documentarul despre vietuitoarele lumii subterane in preistorie: Sea Monsters (varianta in germana Urgiganten der Meere 3D).
 
Nu va pot descrie ce senzatie extraordinara iti poate da ecranul acela gigant. Avand niste ochelari speciali foarte misto (asemanatori cu aia rosii-albastri colorati pentru a se vedea 3D) ai senzatia ca toate cele de pe ecran vin peste tine. A fost cu adevarat o senzatie incredbilia care nu poate fi descrisa in cuvinte. Am fost literalmente dat pe spate de aceasta minune numita IMAX®. De-abia astept sa se deschida si la noi cinematograful IMAX® care ne-a fost promis in 2009. N-o sa ratez nici un film de acolo!
 
Ziua de azi se incheie cu postarea pe site a acestei noi file de jurnal. Maine sper sa pot pune si o parte din interviurile de care am tot scris.

Lasă un răspuns

Top