You are here
Home > Festivaluri > Saptamana Festivalurilor

Saptamana Festivalurilor

Saptamana aceasta avem parte de doua evenimente cinematografice care se desfasoara in acelasi timp – cea de-a XI-a editie a Festivalulului Filmului European si prima editie a Bucharest Film Festival. Acest lucru inseamna ca cinefilii vor putea vedea filme unice, filme care vor putea fi vizionate numai in cadrul acestor evenimente pentru ca alte sanse de a le vedea pe ecrane nu prea mai vor exista…

Daca Bucharest Film Festival se va adresa numai bucurestenilor, Festivalul Filmului European se va desfasura, ca in fiecare an, in mai multe orase din tara: Craiova, Timisoara, Sibiu si Iasi. Cinefilii vor avea de unde alege ce sa vada, pentru ca vor fi prezentate 46 de filme.

Ca in fiecare an pentru Festivalul European, am bifat pe programul dat de organizatori mai mult de trei sferturi din filme, si tot ca in fiecare an probabil ca nu voi ajunge nici la un sfert din ele din cauza timpului pe care il am la dispozitie.

Asta e inca o problema (cel putin pentru mine) a unui Festival de film desfasurat la Bucuresti. Nu reusesti sa vezi multe filme din el. Pe cand la TIFF in Cluj, la Anonimul in Delta Dunarii, sau chiar in Constanta la IPIFF am reusit sa vad cam toate filmele prezentate, sau oricum, o mare parte din ele (la TIFF tin minte ca anul trecut am bifat cam 48 de filme de lung metraj si am fost tare mandru ca multe din ele au fost chiar filme bune care mi-au placut).

Sa speram ca voi reusi sa vad ceva din aceste doua Festivaluri. Bilantul il facem peste 10 zile ­čÖé

Pana atunci va urez sa aveti mai mult timp liber decat mine sa puteti sa va duceti la cat mai multe filme zilele astea, pentru ca, dupa cum am aratat mai sus, aveti ce vedea!

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top